steg som måste tas

inatt var första frostnatten. ett steg som måste tas mot en vinter. mysigt! så skönt med den höga luftensom blir när det är kallt. är ju heltklart ett stort plus med att den stora fina solen lyser med en strak närvaro:)

idag är det sista tentaskrivandet som gäller. tjohoo! eller inte. har helt och hållet kört fast och vet inte hur jag ska kunna få ihop det. skulle inte ha några problem med att skriva tre sidor om familj och vad det är och innebär, problemet är att jag måste knyta det det litteraturen. men vad gör man om det inte skrivits om sånt som jag vill diskutera?.. grrr!

Nu till skrivandet och sökandet efter något bra i all litteratur. Idag får jag, kan jag INTE ge upp!
Ikväll blir det klubbkväll på MQ med sis. härligt!


kanske finns en plan i huset där

en galen kväll! men shit så bra. var duktig idag och var på gympa med eme o hennes friend:) very nice! tack eme för påtrycket. o herregud så fin du va i håret med dina lockilocks. Like alot!

Just nu sitter sofie o förklara fronstage och back stage för mig. handlar om goffmans teorier. deep talking! just nu kom hon in på om man är mer backstage med sig själv om man går in på toaletten. vad vet jag? jösses, jag har aldrig snackat med goffman! :P



 

Ett försök till en poluggande kväll med vin och trevligt sällskap! men jösses, laddar för imorgon som tusan. nu blir det sova sova sängsäng!! sju kvart i timmen! det är imorgon det händer;)


jag kan ha verkat lite tyngd eller nått

i'm not a big fan av hemtentamen!

men jag måste.. skrivarglädje och glöd kom NU!


Måndag

har jobbat i helgen, men kan ändå sammanfattas som en bra helg.

Ny vecka idag och nya tag! hoppas den blir bra. just nu känns det mest som KAOS!
Vet inte alls hur jag ska hinna med allt jag planerat idag och hur jag överhuvudtaget ska få ner en text till min hemtenta som jag inte förstår ett ord av!

Later..


Plugeey

plugg idag igen... finns det något annat att göra? idag är det pluggstudio hemma på hallandsgatan. är någon mässa på bibblan. Så jag o eme sitter här nu vid mitt bord o kämpar på. konstigt nog så verkar youtube bli en välbesökt sida idag:P (trots allt fredag:P) har kollat klipp från Mogis videoblogg, haha





But now- let's plugeeeeey

Har fåglar mens?

Dagens stora fråga; Har fåglar mens? Ett ämne som kan diskuteras länge. eller om det är någon som har svar?! Märks det alls att vi läser en knasig kurs nu? :P haha idag sitter vi alltså o skriver om menstruation ut ett psykiskt perspektiv-( alltså inte om vad det är.. :P ) men visst skrev jag innan med att vi skulle vara effektiva? Men jodå! har faktiskt knatat ihop två sidor och det ska bli typ tre. inte helt illa väl?


Wii fit

hade en sleepover med sis inatt i holm. myyyysigt! sis o svågge hade lånat wii fit. herregud säger jag bara! marie- ni måste ha skitkul hemma;) jag o åsa höll på o dö av skratt. spelet går ut på att man kopplar en balansbräda till tvspelet wii och så räknar en tant ut bmi o så får man sätta upp ett calorie mål man ska förbränna eller om man har ett bra bmi så man vill hålla sin vikt. Vi var inte så noga på det där igår- eftersom jag över huvudtaget INTE tror på BMI. men så får man då göra olika övningar. fanns styrkeövningar, yoga, aerobics och balansövningar som är bra för hållningen. vi hamnade mest i balanskatergorin, där man kunde åka slalom, hoppa skidhopp, gå på lina, rocka rockring och nicka fotbollar. 

började med att åka slalom, shit va svårt det var till en början- blev ju helt frustrerad som den tävlingsmänniska jag är;) den brädan man står på känner då vart man lägger tyngden o så svänger gubben på tv:n efter mina röresler (helt fantastiskt hur det kan funka!- snälla fråga mig inte hur:S) brädan var mer känslig än jag trodde men efter ett par "åk" gick det bättre. Rocka rockring provades också väldigt intensivt igår. man ska då alltså stå o "rocka"- svänga med höfterna, precis som man gör på riktigt. o så på vägen kan man fånga nya ringar o så räknar den hur många varv man kommer upp i. Ås kom upp i över 400 varv. hur går det för M&M?

den mest sjuka grejen jag gjorde måste vara att nicka fotbollar. också ganska svårt men så helt plötsligt så börjar de kasta skor och något bolliknande pandahuvud (usch vad hemskt det lät... men inte så farligt som det låter) o när man träffar dem så får man minus o blir helt yr. lyckades träffa en panda igår o fick tre minus- skratta så jag tjöt! haha.

Måste låta helt sjukt!! detta spelet är ett måste i framtiden. ska börja spara genast!! ;)

Nu till verkligenheten- idag blir det bibblan med min trofasta Eme. shit va vi ska ge järnet idag! skulle vilja säg att dagens lista ser ut såhär:

  • Effektivitet
  • Koncentration
  • Skrivarglöd

 



Här är Ås ute på en joggingtur:)



Rocka fett!!





gubben i hjärtat




hur skulle världen se ut om männen fick ha lite mens?

Idag har det hänt:) nu är hösten här på riktigt, idag är det höstdagsjämning. men shit pommes så typiskt. precis när jag skulle gå utanför dörren imorse började det vräka ner fårn en helgrå himmel. portarna öppnade sig helt och hållet. så det var bara att palta på sig regnkläder och stövlar- hela kittet! trampade iväg o mötte eme, och insåg att vi för varje meter närmare skolan blev mer buttrare än någonsin. varför skulle det regna just nu? när vi skulle cykla. insåg dessutom när vi kom fram att våra regkläder INTE tål regn. skumt men sant, fast okej, mina funkade ganska bra. men eme- kan vara dags för dig att införskaffa nya;)

väl framme iallafall så var det dags för seminarium. kan väl sammanfatta det hela med att vi disskuterade kvinnors kropp och hälsa med allt vad det kan innebära. bröstcancer, klimakterium, mensturation, kroppideal och våld. eftersom vi bara är tjejer känns det som att våra disskussioner blir lite väl ensidiga ibland. men får ändå säg att det var en givande dag. har fått lite mer upplägg nu för denna veckans tentauppgift i alla fall. tänkte att jag ska hoppa på den med en gång nu när tankarna har satts i snurr- bästa o smida medans järnet är varmt har jag hört!

hur skulle världen se ut om män fick ha lite mens? liksom bara prova på i nått år?!


Måndag morgon

Måndags morgon. nu börjas det! har insett att jag inte alls har mycket tid att fixa de där förbenade hemtentorna. agggr! får sista frågan på torsdag. o sen ska jag jobba hela helgen igen. blir stort FOKUS denna veckan. Denna helgen har varit helt värdelös. trodde aldrig att jag skulle kunna somna i bullret på jobbet. hur mycket jag än ville. igår hände det. skulle bara sluta ögonen en stund när jag satt o läste. helt plötsligt kommer tk in o smäller näven o bordet. jaha! tack. jag flyger helt förvirrad upp. jag har gjort det- jag lyckades. men ett plus var ju att jag var ganska pigg när jag kom hem och fick i alla fall liiiite gjort igår. nu blir det bibblan idag med eme o jisses vad vi är redo att ge järnet!!

i övrigt kommer winnerbäcks nya album ut idag. tjohoo! blir en belöning när vi pluggat klart idag. dessutom blir det ett besök hos sjukgumnasten idag. får se om det kanske kan bli lite nya övningar.

har för övrigt konstaterat idag att jag gillar måndagar. finns en bra chans till en nystart då. I LIKE:) tisdagar är lite mer skeptiska. det kan spricka redan då.. :P men nej- inte denna veckan!!


vad är det som händer?

(Här är mina tankar ju nu, du är jag)

se dig om
är det nånting du vill ha
är det nåt du sagt
eller nåt du aldrig sa
ska du rättas in i leden eller söka stird
vad ska du ge vad ska du ta
hur bidar du din tid
(ur se dig om, winnerbäck)

Tänk om jag kunde få svar? då hade jag ju vetat vad som händer..


enfabrikdag

En dag på jobbet utan särskild händelse. en dag som bara flutit på. än en dag vet jag inte vart dagen tog vägen? Nu sitter jag och slänger i mig en macka. ska snart iväg på inflyttningsfest till mamma. starka snälla bror kommer och hämtar mig och min cykel så kan jag cykla hem sen när jag vill. eftersom jag nu ska upp och väcka alla tuppar imorgon med. tjohoo!


Ett barn fången i en vuxen kropp


När jag och eme var ute o gick i onsdags så stod där helt plötsligt en älg där. var ju bara tvungen att hälsa på den! eme kände även ropet inom sig att få ta en provtur- sagt o gjort!
Som eme själv kommit på- Ett barn fången i en vuxen kropp:) Måste vara barnen i våra kroppar som får oss att gå så bra överrens, haha..


Eme in action,
kan ju inte ens sitta still för o va med på bild;)


Höst





En bild från prommisen i onsdags


Mycket snack och liten verkstad..

kom iväg på pyssel igår. men har kommit på att min allra bästa gren är att prata. får ju inget gjort! en annan sak som jag är riktigt bra på är att handla. jösses, fick lite dåligt samvete igår när jag packade ihop mina grejor. har SÅ MYCKET pyssel och ändå så köper jag mer hela tiden. och då samtidigt så lever jag efter mycket snack och liten verkstad... ingen bra kombo! så igår blev mitt resultat på typ tre timmar- ett halvt halloween kort och jag hann att införskaffa fyra nya papper. jaha..

Dessutom så lovade jag mig själv att jag skulle få läst idag. men icke! läste lite innan jobbet bara. mellan kvart över fem och tio i sex. that´s it! blir galen! :P

I övrigt har jag haft en bra dag på jobbet idag- den hade ina ljuspunkter med massa skratt. tror att en bra helg väntar där också. kan bli en sådan där guldkorns helg på mejeriet- en helg att minnas;) haha.. Mejjan livet på topp!

Ikväll har jag varit hos Sofie och käkat Aisan Cocking- LOVE! Mmm så gott:) Nummer 35- en standard- men ack så gott! till det blev det ett par glas vin. så nu ska jag snart gå och lägga mig- ska ju upp innan tuppen imon med. Först nu ska jag bara tvinga mig igenom ett par sidor i boken. Hejohå! Tänkte som så at det knaske blir roligare och kan gå lite lättare nu med ett par glas vin i kroppen. var ju så jag pluggade i SB. o efter vad jag minns gick det finfint;)

Hoppas ni har haft en bra dag!

Dagen försvann

Vart har dagen tagit vägen? Känns som att jag precis gick upp!!

Nu sitter jag o väntar på mamsen, ska låna hennes bil ikväll för att åka till Haverdal på pyssel:) Tjohoo!! Har precis varit duktig också o plockat igenom o resnat i de väskorna, så jag har mer kolla på vad jag har med mig:P har också bestämt mig för vad jag ska göra ikväll, kan dock vara farligt- kanske inte blir så mkt alls gjort då.. men planen ligger på halloweenkort i alla fall!

idag på föreläsningen var temat kvinnor kropp och hälsa. helt okej faktiskt, men blev inte så sjupt som jag tänkt mig. blev mest en genomgång på vad den tillhörande boken innehåller- liksom vad som komma skall.. så ja! jag har att läsa i helgen. ska igenom maskuliniteter och denna här då, kvinnor kropp och hälsa. sisådär 300-400 sidor var.. :P dessutom ska jag jobba hela helgen och imorgon:) haha kan bli en spännande helg!

efter jag kom hem från skolan fick jag ett ryck- det liksom gick som en ilning i hela kroppen. TADA!! här ska städas- här ska skurbbas!! så sagt o gjort. in vart ända litet hörn! så nu är här höstfräscht:)

Igårkväll var jag o eme ute på upptäcksfärd. försökte hitta nya delar av Halmstad- vilket vi lyckades med till en början. vi kom til en okänd äng. den var okänd i typ fem minuter tills vi insåg att vi var jämta sjukhuset. men jaja- den vägen it har vi aldrig gått åtminstonde;) haha
Kommer lite bilder sen från denna tur.

Dags för pyssel:)
Hur har ni haft det idag?


Onsdag

känner mig lite bättre idag:) var inte alls så tjock i halsen när jag vaknade som igår. dessutom hade jag röst! haha inte helt illa. men dessvärre har jag blivit helt förslappad och går inte upp på morgonen längre. måste bli en ändring! gillar ju morgonen! Å andra sidan blir det med automatik annat på fredag. klockan kommer ringa strax innan fem. kan ju inte säg att jag ligger för länge då i alla fall;) men då är det jobbedags, ska jobba hela helgen sen med. men vill ha en skön lugn morgon som också är tidig. i morgon får det helt enkelt bli ändring!!

Håller på och tvätta nu, eller ja- jag har satt på två maskiner som alldeles strax ska hängas upp. men nog så tråkigt det! Funderar som bäst på nu vad det ska bli för lunch. ett absolut måste blir att snart leta upp något nytt recept. någon som har lunch tips?

i övrigt blir det bibblan idag med eme. ska göra klart första seminarium frågan idag är planen. i morgon får vi nämligen ut fråga två. så idag blir det tillbaka in i världen av kvinnoarbeten och jämförelsen avmanligt o kvinnligt i olika yrken.


maskuliniteter

idag har vi haft en föreläsning om maskuliniteter. gick dit med förhoppningen att det skulle vara riktigt intressant. när jag gick ut därifrån vet jag inte om jag fick med mig något speciellt. tråkigt när det blir så! Ännu väre är att jag nu ska börja läsa den boken. meeen- jag tänker inte ge upp i förtid. kanske att jag kan förstå det bättre nu och få ut något riktigt bra av det hela! :) Let's hope!

När jag vaknade i morse var jag INTE alls pigg. hade ingen röst o huvudet bankade som aldrig förr. har varit vaken mycket inatt, så trodde att jag skulle ha lite feber också. Ringde till mamma o pep i luren att jag behövde en febertermometer. och snäll som hon är kom hon inom mig på vägen till jobbet med en påse välbehövande halstabletter- tack för uppfinningen! och en febertermometer. eftersom jag nu trodde att föreläsningen idag skulle vara givande blev jag mycket lättad över att inte ha feber. så fick gå in i duschen för en uppfräschning (hjälp vad en dusch kan göra!) och försöka i mig något frukostaktigt.

Nu ska jag som sagt läsa om maskuliniteter. hur olika maskulina grupper länkar till varandra i samhället och hur de placeras i ställning till varandra.
Hur har din dag varit?


Vill ha dig nu som jag hade dig förut

Sitter nu o väntar på att 90210 ska börja. har varit en bra dag idag. efter sjukgymnasten åkte jag hem o lagade lunch. fick bli en snabb omelett idag, men lyxade till den lite med lite kantareller- LOVE IT:) Sen blev det några flitiga timmar på bibblis med Eme. har kommit igång med tentafrågan nu, känns skönt- dessvärre tror jag att jag låst fast där jag slutade. men får ta nya tag imorgon!
sen blev det hem o fixa mat igen. jisses- kan tro man inte gör annat, haha.. efter det var jag lite rastlös o hel opepp för att sätta mig o skriva. eme fick avgöra det hela- om hon svarade ja på frågan att gå ut o gå skulle vi gå ut hade hon svarat nej hade jag vackert fått sätta mig ner o pressa fram lite. Himmlans tur hade jag- Eme hakade på! skönt med frisk luft, känns äntligen på riktigt nu att det är höst- eller i alla fall på god väg. Jippie!!

Nu blir det varmchoklad och gosefilt i soffan med massa levande ljus i hela lägenheten:)




Lite av skogens guld från i sommras:)


kroppslig ombyggnad pågår

jag behöver laga och är nu under ombyggnadskonstruktion. hela jag är sne.. ska jobba på at få en rak linje i hela kroppen så att min stackars rygg kan få slappna av. alltså är det därifrån smärtan kommer. men blir ett lååångt jobb. har fått lite övningar nu, ska gå runt o vara beredd för fight hela tdien- mitt mål är att stå stadigt på jorden. Here I come! Låt ombyggnaden börja!

Sjukgymnasten nästa

Jaha, idag bär det av till sjukgymnasten. hoppas nu att jag kan få hjälp med mitt bakben som har envisats med någon konstig smärta. envis som jag är biter jag ju ihop o tror att det "blir säkert bättre snart".. men har insett nu efter två månader att det kanske inte är så. låg i natt och kunde inte sova eftersom det gjorde så ont. det var då jag bestämde mig! laddad som tusan ringer jag till citykliniken i morse, så fort de öppnar.
jaha- jaja du kan väl kanske få en tid då, men det är nog bättre om du går till en sjukgymnast. Okej- ge mig nummret! sagt och gjort. joho då det låter som att du ska komma hit- du kan få en tid i slutet av nästa vecka.. Hallå?! hörde du att jag inte kan sova för att det ont? jag vill ha en tid IDAG. jaha jaja men då kan du väl få komma vid elva då. Åh, vilken service! är det meningen att man ska gå sömnlös i två veckor innan man ska få hjälp!? nähä.. Inte en chans!

Söndag

Igår blev det en ute kväll som startades med förfest med Anjas kompisar. efter en flaska vin o mycket trevligt tjatter blev det stan. styrde mina fötter mot mårtensson där Gullock och hennes Carro stod i kön. Väl där inne träffade jag både min Sofie, o Eme. O Eme som INTE skulle gå ut igår, haha. men laddad som tusan dansade hon sig in på schlagergolvet. I en lite dancebreak gick vi o hälsade på 91:an Karlsson som så troget står o vaktar vår stad dag som natt, hihi;)

Eme och 91:an

Kvällen avslutades med en GOD och efterlängtad kebab på Huset av Kebab. På något konstigt vis gick jag hela dagen igår och var superduper sugen på kebab. konstigt ryck- jag vet;) Sen blev det en cykeltur hem till den då efterlängtade kudden.. ibland undrar jag hur snabbt det går egentligen att somna när man kommer hem mitt i natten. vet inte om jag ens hann o se kudden innan jag sov igår, haha!!

men så imorse vid tio vaknade jag helt utvilad, redo för dagens kalas. Hillevi o Valter mina små adoptivbarn, roomates och kompisar (kärt barn har många namn) skulle få följa med på dagens kalas. eftersom de och min bror kommer så bra överrens och är bra kompisar hade de fixat en fin present till dem. Nu i veckan när vi var på IKEA (där de kommer ifrån) träffade de en ny kompis som hette Harald. Han gillar att resa och då berättade de att matte skulle ut o resa- till Kosovo i sex månader. de bestämde då att de var bra om matte kunde få lite ressällskap på vägen. så sagt o gjort så fick Harald följa med oss hem och idag fick han komma till Matte.

       
Hillevi, Valter och nykommlingen Harald

Kalaset inleddes med en trevlig lunch och sedan blev det familjebowling på B&B. very nice! efteråt blev det kaffe och tårta. Prinsesstårta, vilket som måste vara den bästa tårtan någonsin?!

Väl hemma igen var det dags för matlagning. och nu är planen att jag SKA plugga en sväng om innan den nya serien/filmen börjar på 4:an. Hoppas nu bara den är bra!! Är laddad;)





Foto

eme visade mig ett bildredigeringsprogram på nätet häromdagen.. jag är helt fast! hihi:) och äntligen har jag också kommit igång me photoshop igen. känner att det kommer mer och mer ju mer jag gör! men galet vad det tar tid. satt hela kvällen igår.. oooops!



fjäderboll

blev en hälrig start på dagen i dag. sis hade bokat gympahallen på hennes jobb imorse. så uppe med tuppen, (för att vara lördag) startade jag lugnt med en frukost i min numera kalla lägenhet. Galet vad kallt det har blivit nu på näterna. så nu har jag minsann o dar fptt på värmen här! sedan åkte jag upp till grindarna med polisjenny för att spela badminton. efter att vi spelat i typ en och en halv timma så tog jag mig hem o fixade en rejäl andra frukost. var längesen nu, så jag tog i ordentligt o fixa scrambled eggs, bacon och grejor. riktigt lyxigt!

efter det fick det blir en runda på stadens gator o torg. har saknat lite tunikor det sista, känns inte som att jag har någon bra o känns så jobbigt att gå i jeans hela tiden. så nu fick jag införskaffat mig två nya. så i veckan blir det tights:)

just nu sitter jag o kollar på en film på tv4film, wonderland, vet inte om den är så bra men känner inte för att göra så mycket annat.. :P senare är planen att jag ska pyssla ett kort till bror om ska firas imorgon.
 




911

denna dagen kommer för evigt minnas av så många människor.. denna låten säger många stora- svåra grejor.
-den går rakt in i mitt hjärta <3


rättvisa

Idag har det varit bibblan för stora delen av slanten. jag o eme var riktigt kämpegrejt o satt från tio till tre o läste gärnet;) fik också hjälp av snälla eme- numer webbproffset;)- med att göra min header. eller mer att få dit den. shit pommes vad frustrerande! men nu sitter den där o lär få sitta där like forever:P

Läser genusvetenskap, etnicitet och andra maktstrukturer denna hösten. lever numer i en helt annan medvetenhet- en typ av chock, för hur vårt samhälle ser ut och absolut har sett ut. senaste veckan har jag läst i en bok som heter Kvinnoarbete i Europa av Ulla Wikander. Får reda på en massa saker hela tiden och tror att detta är första kurslitterturen som jag enkelt och gärna läser från pärm till pärm. tror aldrig riktigt jag kommit från pärm till pärm innan..(ooops) tänkt att kvinnor i början på 1900- talet jobbade som lärarinnor och utförde samma arbete som männen fast de bara fick 75% av männens lön. jösses! hur kan det bara vara så? kvinnan skulle ses som beroende av mannen, familjens överhuvud. Därför fixk hon lägre betalt för att mannen ändå skulle försörja henne.. jaha? problemet därtill är att den ogifta kvinnan hade lika dåligt betalt och skulle då klara sig på egen hand.. dessutom hade läraryrket hög status och såg som ett VÄLDIGT välbetalt yrke för kvinnan.
tur att världen börjar vakna känner jag!

Fick ett ryck efter bibblan och kastade mig på cykeln för att hälsa på farfar. tänkte jag skulle passa på att ta ut honom i det fina vädret. När jag var där förra veckan på en snabbvisit hann han att beklaga sig väldigt noga över att jag inte kunde ta ut hon i det fina vädret. så med väl mål styrda steg tar jag mig upp i hans lägenhet. Tyvärr var farfar inte alls på humör för att komma ut idag. han hade ju varit ute TRE gånger förra veckan. någon måtta fick det väl ändå va? nehe- han tänkte minsann och dar INTE flytta på sig. nähänä- jag fick vackert nöja mig med en (förvirrad) pratstund. gick ju fint det med. tänk vad en timma kan göra för någonannans lycka.

 


En prommenix

Var på en prommenix i eftermiddags med eme. hade kameran med på vår dejtrunda. blev lite bilder som jag nu sedan försökt leka lite med i photoshop. men ajaj, vad jag glömt! riktigt frustrerande, gick en photoshop kurs sist jag var i USA. men attans! finns ju inget kvar.. o så har man en gång kännt på allt man KAN göra. om man bara kunde komma ihåg vart alla knappar var o i vilken ordning.. jaja- just för tillfället får jag nöja mig med lite lek;)



eme on the move


 

 


Alla dessa måsten..

VILL HA! Var precis inne på scrapperiet o tittade efter lite nyheter. O gissa vad? Hittade ju självklart några nya måsten, hihi;) Bland annat är jag nu helt kär i Autumn Bliss kollektionen från My little Yellow Bicycle. I ett såndant här ögonblick undrar jag och frågar mig själv; Varför gillar just jag denna hobbyn? Finns så mycket fint o så många måsten!!


                   

(Bilder från scrapperiet.se)



090909

It's a beautiful day- dont let it get away. (U2)


Sommar eller höst?

Idag har det varit riktigt skumt väder. Först på morgonen var det helt mulet o ganska lagom kalltvarmt, typ 15 grader. sem efter lunch sprack det hela upp o blev superfint väder med 25 grader. Konstig som jag är säger jag ju inte buu om det blir riktig höst nu, hihi. tycker det är helmysigt med mörka kvällar, tända ljus o att kunna krypa upp i soffan under filten och bara mysa:P

började dagen med en sväng till skolan. idag var det en föreläsning om arbete och hur det har varit och är fördelat mellan mannen och kvinnan. vi gick tillbaka till historien för att se hur det hela började- med arbetsfördelningen i hemmen för kampen att överleva på tidiga 1700- talet. Sedan jobbade vi oss fram till 80- talet ungefär och pratade också lie om hur det är fördelat idag mellan olika arbetsgrupper.

I eftermiddag har jag ägnat mig åt mera läsning, men ändå tagit det ganska långt. Blev en långprommenad med Gullock i det fina vädret. när jag kom hem var det dags för middagsfix. provade ett nytt recept med kyckling. Kom ifrån Arla och kallas sommarkyckling. Grymt gott med gräslök och dijonsenap. rekomenderas starkt!
http://www5.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=19593




Snart är det dags att plocka in fina kastanjer:)







Min gata

Snart är det dag för loppelådan. Ska bara titta färdigt på dagens avsnitt av Överlevarna:)
Kram och godnatt


Med tungan rätt i mun

 

.Isak Juni 2009.
Att lära sig cykla är inte alltid så lätt..


Mjuk o Marie





mina favvo M&M's på Ventura Beach 2008


a fresh start

så har det startat igen! akolan rullar o vardagen med vanliga rutiner är äntligen här!! känns helt underbart! hade första föreläsninge förra tisdagen och imon är det dags för min tredje. Denna terminen är det Genus Etnicitet och Andra Maktstrukturer som står på schemat. känner mig riktigt laddad och motiverad. kan säg att det blir en hel del intressanta diskussioner under hösten.. :P

i torsdags disskuterades bland annat om legokatalogen är uppdelat efter kön..? varför säger man att rosa lego är tjejigt? när både tjejer o killar har lekt med legot som funnits innan trots att det varit blått och grönt? det man har gjort är att adda på fler färger, finns ju brunt, limegrönt, ljusblått o massa färger. så varför skulle rosa helt plötsligt vara BARA för tjejer? jag söger helt enkelt att det inte finns färger som killar inte får ha o inga färger som inte tjejer får ha! alla barn ska ha möjligheten att leka med det de vill, oavsett om det är en bil eller docka. That's it!

Innan skolan drog igång hade vi nollning för de nya studenterna på programmet. under tio dagar ha vi en massa skoj med lekar, sånger och trams! meeen INGEN överdriven fylla! Halmstads nollning är unik! (och bäst!) Hela nollningen blev otroligt lyckad och vi fick fint väder hela veckan. utom så klart de dagar då de inte fanns en reservplan för regn... :P haha, är det inte typiskt? när det var dags för laudbils och flottbygge i Picassoparken ville regnet ner OCH under lördagen när själva racen var. Kan väl tillägga också att det var inte jäättemysigt att vakta grejorna i parken natten mellan fredag-lördag i regn och mer eller mindre storm! men det var värt det! på lördagskvälllen blev det en otroligt rolig avslutning på de tio dagarna med en finsittning på kåren:)

som sagt så har lunket med de efterlängtade rutinerna kommit igång:) riktig mat på riktiga tider o så träning upptill, I like alot:) I helgen har jag dessutom varit o jobbat o kännt på att jag INTE ska hamna på mejjan i slutändan;) hihi- vad som än händer o vilka mottgångar som än kommer under hösten är jag väl laddad för att kämpa vidare!

Har precis fått prata av mig lite med världens bästa Marie på msn. saknar saknar saknar MASSOR! och stackars mjuken som är sjuken.. Krya på dig o ta hand om varandra! 
Nu är det snart dags för överlevarna på TV4. Tyckte den var riktit ba även om jag förstår de som reagerar på den kanske felaktiga sändningstiden i och med influensan. men samtidigt... tänkt efter- hur trovärdigt är det att 90 procent av befolkningen skulle utplånas på bara några timmar? inte särskilt!! Ett helt vanligt tv drama:) 

 


RSS 2.0