Jag kommer för alltid att minnas





Jag var och hälsade på underbara Kristin förra veckan. Snart är det dags för henne att fly landet igen, denna gången blir det till Australien. Hoppas för mitt liv att jag kommer få ihop det så att jag kan komma o hälsa på mitt hjärta!
Passade på att åka förbi Morfars hus. Konstigt att se, men är glad att jag gjorde det. Vi passade nämligen på att gå in i skogen till Kvarndammen där vi alltid badade förr. Riktigt mysigt! Allt var sig precis likt. Samma broar att gå över, samma vattendrag att hoppas över och samma stensar som vickar..
 

En tradition

Förra veckan hade vi vår traditionella ost och vinkväll, jag, emma, caroline och anja- the old FHV gang, det riktiga hänget! Underbart:) Dessa kvällar är så otroligt roliga o kommer för alltid att kommas ihåg, de kommer gå till historien i sällskap av mååånga fler.



Färdig för nu

Nu var äntligen uppsatsen inlämnad och klar! Det som återstår är opponering och respondentskap på torsdag, men det tror jag nog ska gå bra. O nu äntligen är det dags för livet att börja återfå sin form med rutiner och annat. Ska bli hur skönt som helst! Igår gick jag en låååång runda inne på MAXI för att fylla mitt kylskåp. Man kan säg att jag gjorde ett enkelt beslut innan jag gick hemifrån och tänkte rutiner och matlagning.. -det kan vara bra med NÅGRA matvaror då;) haha.. så tänkt och gjort, det blev storshopping med storpack av det mesta! Så nu äntligen har det slutat eka i min frys och i kylen:P Nu gäller det bara att få tillbaka motivationen till att laga mat igen. Dessvärre kan det nog vara lättare sagt än gjort.. Fick bli en enkel start idag med köttfärsås, snabbt och lätt!
Helgen har varit toppen! I fredags blev det mysig middag hemma hos Sofie och i lördags var det äntligen dags för årets big happening, Tuborg Holm Open. 22 (sport)fånar genomgick en tennisturnering under dagen och på kvällen blev det stor fest med alla coola spelare, arrangörer, deltagare och hejjaklacks! Söndagens morsdag firades med en riktigt kalasgod söndagsmiddag hos mammsen med sällskap av något trötta syskon;)

Nu blir det att ta tag i nästa projekt- återvinning. Nu kan jag inte bygga mer på hög, båda mina "återvinningspåsar" är mer än fyllda. Så nu blir det en cykeltur med stor packaning!

Slutet är näääära:)

Idag var dagen då det hände... ;) Första träningspasset efter sjukan. Riktigt behövande och härligt! Dessutom bleb det på gymmet och det var väääldigt längesedan jag var där. Nu kommer snart Karlsson så blir det b-uppsats och pepp inför handledningen idag. Kan behövas mycket pepp, känns som vi kommer ha en hel del att jobba på efter den timman:P Men nu känns det också på riktigt att vi är på slutet, riktigt härligt!


shape up

Kan det regna och blåsa mer? Just idag regnar det på tvären, på bredden, uppifrån OCH nerifrån. Jag ljuger inte, kanske bara tar i lite.. Hejja Halmstad!
Typiskt att jag inte alls har någon ro i kroppen.. Vill liksom ut o pringa eller något. Överväger snart att ge mig ut och komma hem som en dränkt katt. Nu har jag liksom inte fler skåp och grejer jag kan städa ur:P Som tur är ska jag snart iväg på föreläsning. Måste vara en av tidernas kortaste föreläsningar, 45 minuter. Jo jag tackar jag...

Min hyresvärd håller på att renovera lägenheten rakt över mig och ska påbörja dragning av vattenledningar. För att göra det behöver han komma in i mitt förrråd på vinden där alla mina lådor och saker står ivägen. Fiffiga jag nämnde att jag har ont i ryggen och fick honom till att flytta alla lådor, haha.. Låter elakt, men sanningen är den att jag har ont i ryggen som tusan. Inte alls bra att vara sängliggandes för min lilla kropp.


Vi ser ljuset

Jag har så sakteliga tagit mig tillbaka in på banan. Nu återstår det bara att komma igång med ALLT, alla projekt och alla aktiviteter fullt ut. Igår lyckades jag äntligen ta mig igenom hela mitt tvättberg - Tack vare mamma och hennes "braiga" tvättstuga. Skulle försöka boka en tid här hos mig först men tydligen var det kapitlet kört för hela veckan. Kände att det kanske kunde vara trevligt att ha underklkäder mot slutet av veckan också så jag slog en pling till mamma;)

Idag har vi lyckats skicka in B-uppsatsen inför vår handledning på torsdag. Nu återstår bara lite småpill och en bra slutkläm:) Hur otroligt det än känns så har vi alltså lyckats (förhoppningsvis med godkänt också!) för vi ska inte sticka under stolen med att det kännts motigt ett par omgångar. Men som sagt- Vi ser nu ljuset!

I övrigt lyckades jag faktiskt tillbringa hela helgen hos mamma och har sysslesatt mig med trdägårdsarbete och annat smått och gott. En mysig helg som resulterade i finfin mat i utbyte mot lite arbetshjälp och motivation. Inte helt illa!

Nu blir det sängen med boken som sällskap. Har påbörjat Marian Keyes Vattenmelonen idag. Förra veckan tog jag mig igenom 14 år och till salu. Har du inte läst denna bok är det ett måste, även om du kommer gråta och bli sjukt arg. Boken är verklige och handlar om en tjej som blir våldtagen och börjar sälja sig själv på nätet till äckelgubbar. Hur skrämmande som helst att läsa, men sjukt bra- den har ett bra budskap som alla borde ta del av. Och som "författaren" själv säger vill hon kunna hjälpa andra i samma situation, jag hoppas och tror verkligen att den gör det.


Energi

Efter en helg med feber, halsont, hosta och jobb är jag nu påväg tillbaka på banan. Shit vilken kick man kan få av att tvingas och inte orka göra annat än att ligga i sängen en hel dag (gårdagen). Eftersom jag är envis som attans jobbade jag i helgen trots att kroppen sa nej. Meeeen ja är en riktigt fattig student och då måste man dessvärre... Idag är det dags för föreläsning och efter det följer B-uppsatsskrivande med fröken Karlsson.

En sak jag gillar med att vara sjuk är att man faktiskt hinner läsa en himlans massa. Eftersom e-boken försvann illa kvickt fick jag ta mig an en ny bok och är redan halvägs. Men alltså e-boken, systerskap av Katerina Janouch, vilken bok! Den slukades på tre dagar. Lovley:) Just nu har jag gett mig på Sista Chansen av Marian Keyes på Karlssons rekomendationer;) Och änsålänge håller den måttet, haha...

Som sagt är jag nu i huvudet full av energi men känner att kroppen inte riktigt vill som jag. Så blir till att ta det lugnt ett par dagar till innan jag drar igång med allt på fullt ös. Men är som sagt riktigt laddad. Men kanske bra att hålla sig lugn ett par dagar till, denna veckan måste det mesta bli klart med uppsatsen. Har suttit en stund nu i förmiddags för att kompensera för det arbete förken K la ner igår när jag låg och kved o fräste i sängen...
Kan dessutom tillägga att lite av energin måste komma från att solen skiner idag för första gången på- jag vet inte hur länge!

Nu blir det lunch innan föreläsningen:)

E-bok

För första gången i mitt liv har jag lånat en e-bok. Visste inte ens att det fanns, att man kunde. Men joho.. Var inne på biblioteket och sökte efter en bok som inte fanns som riktigt ex men som visst fanns som e-bok. Hur eneklt som helst fick jag höra i bibliotikarien. Jaha.. - Man behöver ju inte vara mer gammal, grå och mossig än i den riktigt verkligenheten. Sagt och gjort- jag provar. Kalla mig kenpig.. Det funkar MEN jag måste säg att jag saknar "boken". Att liksom bläddra på riktigt istället för att trycja på en knapp. Nu kan i alla fall ingen säg att jag inte provat;) 

Så nu sitter jag här i soffan och lyssnar på regnet som smattrar mot fönstret och är djupt försjunken i min "bok" på skärmen. Härligt! Dessutom så fick jag och Karlsson för oss igår att dra igång en bokklubb. Jojo.. att läsa samma bok o träffas o prata om. Hoppas också att vi är helt överrens om att det ingår vin på diskussionskvällarna. Lite Hollywood glam bör vi väl unna oss..?  


11 maj

Sååå.. Då var hela smilet på plats:) Tog inte mer än en halvtimma på sjukhuset idag så var den sista tanden på plats. Så nu kan jag smila hejvillt. Eller som tandläkaren uttryckte sig när han var klar- Hollywood nästa, Jisses vad snyggt det här blev! Jo, jag tackar ja:)


Tänder

Tjo och tjim... Så var denna veckan också förbi. En vecka som haft tänderna i fokus. Håller på med mina fasader nu och var hos tanläkaren förra torsdagen och slipade ner mina orginaltänder för att få plast så länge medans de riktiga fasaderna skulle göras efter formar och avtryck. Den gångna veckan har innehållt tre tandläkarbesök för att limma på och fixa fasader som trillat av. I torsdags skulle jag fått in de riktiga, de som jag ska ha kvar nu, men en tand hade blivit fel i färgen och såg lite för gul ut. Så två av tre fasder kom på rätt plats i torsdags och på tisdag ska jag tillbaka och sätta fast den sista. Dessvärre lossnade den "så-länge" fasaden redan i fredags, så jag fick upp på sjukan och jaga fatt i min tandläkare som fick lämna ett seminarium för att ta hand om mig. Tacktack:) Dessvärre lossnade den inatt igen... hmm:( men som "tur" är så är den tanden heldöd så jag känner inget i den lilla stumpen som finns kvar! Jag får helt enkelt gå tandlös fram till tisdag.

I fredags var det fullt pådrag på mårtensson efter förfesten med färgtema. Min färg fick bli ROSA. Rosa från topp till tå. Riktigt roligt och för engångs skull en riktigt färgglad utgång:)
Igår blev det en sväng hem till Emma som hade Udevalla/Orust besök. En trevlig kväll det också. Var lite sleten från fredagen så blev att jag tog mig hem lagom tills de andra tog sig in till stan.

Idag är tanken att det ska bli scrappat och fixat lite här hemma. Gullock har precis varit här och fikat och nu handlar det bara om att sätta igång. Fram med alla påsar och lådor:) O ikväll kan det nog tänkas bli en filmkväll med Gullock.

Bibblan

Bibblan is the shit idag. En stund.. Sedan blir det fika med Nikki och ikväll blir det FÄRGFEST. Tro det eller ej, men man ska vara klädd i en kulör från topp till tå. Vet inte alls hur detta ska gå till.. Men bör ju bli ganska färgglatt;)

Äntligen!


Done

Sitter och väntar på energi. städenergi. Undra om den någonsin kommer komma? Har faktiskt mest rensingsenergi. Men det är liksom klart nu.. I söndags fick jag ett ordentligt ryck och drog ut (in) alla lådor från vinden och gick igenom. Rensade och sorterade. Jisses, vilken ordning det blev! Riktigt nöjd:) Hittade en massa gamla veckoböcker och dagböcker från låg- och mellanstadiet. Grymt kul att läsa! Jag som alltid har tänkt att jag inte har några dagböcker, att det är så trist att jag aldrig har skrivit. Men alla dessa häften, minst 20 är ju absolut minnen för livet som bara måste sparas. Dessutom har jag ju matchat texten med finfina bilder till!

Men som sagt.. Städenergi sökes!

Sen i eftermiddag är det dags för föreläsning om utvärdering och mål tror jag närmare bestämt. Efter det blir det Vårruset tillsammans med delar av klassen. Najs! Hoppas bara att vädrets makter kommer vara på vår sida.. Skulle vara så himmlans trist om det regnar. Har anmält lag så kommer få en mysig picknick efter loppet. Picknick i regn? -Nej tack!!

Ska hälla i mig sista förmiddgskaffet nu och hoppas på att st'denergin finns i sista slurken! ;)

Sköna maj, VÄLKOMMEN

SÅ:) Nu är våren här på riktigt, med eller utan soligt väder, idag blev det utan. Men vad gör det? Den kommer, den kommer.. Den har sjungts in på riktigt nu. Var uppe på Galgberget i morse och sjöng som tusan. Jag och alla pensionärer;) Men va mysigt! Sedan blev det en morgonprommenix.
Dessutom ringde Jenny i morse så vi pratade en timma. Jisses, finns mycket att gå igenom. Men jisses på riktigt vad jag saknar och längtar! Vill, vill vill...

Kvällen igår var lyckad. Även om vi aldrig riktigt hann in till stan innan brasan hade brunnit ner. MEN vi fick oss en cykeltur fram och tillbaka med frisk luft på köpet. Tillagade riktigt goda hamburgare, blev dock tillagning inomhus eftersom regnet envisades med att komma ner. Men som sagt! Gott och trevligt:)

Ska gå och fixa till lite scones nu. Idag blir det burnch med Karlsson och Wiberg- Mums.
Och, jag har hittat min sladd, puuuh. Tog nya bilder idag på Galgberget så det får bli en sådan...





RSS 2.0