22-26 december

Det tar på krafterna att vara i fjällen! Har varit full fart i backarna varje dag, jätte härligt:) Och nu sitter vi här, sista kävllen och snart är det dags för middag. Har packat det mesta redan så kan tänkas att det blir en spelkväll senare i afton.

Hela dagen idag har det varit mer eller mindre snöstorm (den började igår) så när vi kommit in ifrån backen idag o hunnit vila upp oss lite tog vi faktiskt o bastade här i stugan. really nice! helt plötsligt blev jag kallad för finnpajsare;) meeeen hallå det var ju SÅ varmt o gott!!

Maten är klar... bilder kommer!

21 december

Första dagen i backen! Hade lyxen o få sol o blå himmel, men var riktigt riktigt kallt, -17. Blev en välbehövlig lunch och värme paus i stugan. Kändes då att det var ett tag sedan fötterna stod i ett par pjäxor, häll på att inte få ut fötterna, haha… väl tillbaka i backen gick det faktiskt riktigt bra, behövdes nog ett par övningsåk på förmiddagen!

Nu blir det spelkväll för hela slanten:)

  


20 december

Jisses vad det är låååångt till fjällen. Men shit pommes att det är värt det! Ett riktigt sagoparadis. Förstår inte riktigt hur granarna pallar trycket av all snö, men som sagt, ser ut som i en riktig drömvärld!
Väl framme packade vi in oss i stugan och sedan åkte vi för att fixa skipass till liftarna och hyrde skidor, allt för att skippa köerna nästa dag. Tillbaka i stugan blev det middag och lite mys framför tv:n.






19 december

en bra dag på fabriken. kändes liksom lite fjäderlätt att jobba, helt laddad för fjällenturen:) kändes liksom nästan lite julmysigt på mejjan. fick lyxig fika med av karlsson, en rysligt god kladdkaka.
på kvällen blev det utgång. jag, jessica o carro var på mårtensson. träffade niki med, really nice!

18 december

första hellediga dagen:) fick gjort allt och ingenting! en shoppingsväng på stan i underbart väder.

17 december

... Och jag kan ÄNTLIGEN säg att mitt jullov har börjat:) TJOHOO!! Idag har gruppen träffats för sista gången för att gemensamt gå igenom arbetet och reflektera kring vår undersökning innan jul. Känns jätteskönt! Det vi ska göra nu är att var och en skriva ner en slutsats och sedans kriver vi ihop dessa när vi ses efter jul. Allt under kontroll!

Så nu ska jag ägna mig helhjärtat en sväng åt min nya bok, Sophie Kinsellas "Mina heligheter". Började på den igår och är redan hooked efter bara 40 sidor, sånt gillar jag! Kanske att jag också kan lyckas att ta mig ut på en foto tur. På tok för lite kort här nu tycker jag...
Nu i eftermiddag har jag iallafall börjat ta tag i de där roliga sakerna som att städa och tvätta, alla nödvändiga måsten för att så sakteliga kunna återgå till det "normala". Dessutom har jag ägnat en bra stund åt att rensa upp och plocka borta alla spår efter vårt arbete här hemma idag. Eftersom vi suttit här hemma varje dag i över två veckors tid fanns mååånga tydliga spår, hihi... men som sagt, nu är det allt som bort blåst!

Bokens värld kallar:) Sov gott!

16 december

Äntligen har snön kommit:) tjohoo! och för ovanlighetens skull har det INTE blåst i Halmstad, så all snö har fått ligga så där fin på grenarna. men tro inte att jag lyckats komma ut med min kamera för det... :P har varit fullt speed hela dagen. suttit med grupparbete hela förmiddagen och över lunchen, sedan var det dags för mig förfasade tandläkarbesök. Specialisttandvården på sjukhuset skulle ta sig en titt på min döing och mina andra skadade tänder. Gick faktiskt riktigt bra! Operationstiden är nu bestämd till den 25 januari, så ska väl kunna sova på riktigt ett par nätter till innan jag börjar oroa mig för den...

avsluatde dagen med ett snabbt besök hos Helene med gänget där vi körde en spelkväll. Vet inte om det blev så mycket spelat, men trevligt var det. Dessvärre har jag blivit bombförkyld så kände mig inte riktigt hundra pepp.. men men, man kan inte alltdi vara på topp.. Visserligen var jag lycklig ändå, jag överlevde tandläkarbesöket OCH det snöade på vägen till Helene;) hihi..

15 december

så var denna dagen till ända. har varit en väldigt positiv dag för pluggandet, har fått riktigt mycket gjort! härligt att det flyter nu:) kanske dumt o säg det nu, vi har ju ganska mycket kvar. menmen. känns som vi har fått igång tänket ordentligt och har ett fungerande upplägg.

ikväll blev det en fika med niki. alltid lika mysigt att träffa henne. blir inte att vi ses så ofta, tiden går alldeles för fort mellan gångerna... haha vi vet liksom inte vart dagarna, veckorna och nästan månaderna tar vägen.. skönt att vi känner likadant båda två iallafall! ;)

nu är det sängen som gäller med en god sömn sju kvart i timmen. imorgon blir det tandläkarundersökning av mina döingar i munnen. ska till specialisttandvården på sjukhuset. SCRAY!! hoppas att jag klarar mig från mardrömmar. men har en snäll mamma som lovat att följa med, ibland är det dumt att växa upp för fort! hihi;)


14 december

har fått gjort våra första enkätundersökningar idag till grupparbetet. äntligen har vi kommit igång på riktigt! vi lyckades också komma på ett bra system (hoppas vi) för att sammanställa enkäterna.

fick även uträttat lite ärenden på stan inför resan. så nu har jag kommit på värsta presenten till julklappsspelet. vill ha min egen paket nu haha;) även denna dag fick avslutas i pysslets tecken, jag o sis åkte ut till pia i haverdal www.lektygochhantverk.se   pratade lite om våra framtida "uppgifter" och uppdrag som ett designteam. känner mig HELT laddad! ska bli en superkul utmaning! hoppas verkligen och tror att det kommer sätta fart på mitt pysslande :)


13 december

Lucia:) unnade mig en skön sovmorgon i ett försök att ta igen lite förlorad sömn. gick sisådär. men sov länge för att vara jag iallafall:P sedan blev det en slappoförmiddag i soffan med läsning och nyhetsmorgon. fick lyssnat på Adolf Fredrik körens fina luciaframträdande. riktigt maffigt! sedan blev det ett besök i Holm med planeringsmöte inför Sälen resan. fick bestämt vem som ska ta med vad och vad det bli för meny under veckan. sedan blev det självklart lite pyssel med syster yster:)

12 december

oj, vilken fredagskväll och dag vi hade i göteborg. drama drama och mycket LITE sömn. men himmlans trevligt! Åt ute på en tapas resturang på kvällen. åt de mest gudomliga någonsin tror jag, baconlindade dadlar. shit pommes, tror inte ens att jag har smakat vanliga dalar innan. men detta var något så i hästväg gott. nästa gång det blir en trip till Göteborg blir det garanterat ett besök på denna himmleska resturang. blev inte besviken på något, eller jo- när vi skulle gå o när maten på alla faten var borta, haha....



sen blev det besök hos ett par uteställen som avslutade med en taxifärd "hem" till lägenheten där vi självklart inte gick o la oss. plockade fram chips och dipp o helt plötsligt var klockan runt 4 snåret. så äntligen skulle vi få sova, men ack ack. var visst någon i sällskapet som SNARKADE;)



Hela gänget samlat


På kvällen begav vi oss till Jul på Liseberg. O som på beställning var det kallt och härligt väder, tror nästan det var någon minusgrad. men riktigt riktigt härligt, blev liksom en stämmningshöjare! helt galet vad med lampor de dekorerar med, men blir så himlans fint. blev en bra avslutning på Göteborgresan för mig, blev att jag åkte hem med mamma, som också var i Göteborg, senare på kvällen.




11 december

nu är det snat dags för avresa. rälsen bär oss till GÖTEBORG:) flickorna flinta o grabbarna grus here we come!!

10 december

har haft en riktigt bra start på denna dagen. känns som en lyckad dag redan:)
sov hos sis inatt efter pysslet. pysslet som för övrigt inte blev något pyssel för mig. kom liksom ingenstans o blev inte alls nöjd. blev inget alls klart, inte ett enda litet kort...

i mrse var vi uppe med tuppen o så blev det en härlig promenix i holm, jag gillar landet! var dock lite mörkt, men blev ju klart lite mer äventyrligt o mysigt då... sen när vi skulle ge oss in till stan så fick vi helt plötsligt tvärstanna vid dagis där mamma jobbar.. det var ju liksom luciashow idag. årets höjdpunkt! vilken tur att det var just då som vi skulle åka. fick alltså lyssna på världens show, finns det något sötare än alla barn uppklädda till tärnor, lucior, tomtar o pepparkaksgubbar? dessutom är det lite inne nu att vara både tärna och lucia samtidigt! inte helt illa va? både krona o tärnljus, glitter och rött band. kära hjärtanes vilka goingar!!

nu blir det en övnings-session till i excel och sen är det handledning i eftermiddag för projektarbetet.

Banan- och jordnötsmuffins

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 bananer
2 dl salta jordnötter
1 1/2 dl flytande margarin

CA 20st | vispa ägg och socker vitt poröst. blanda vetemjöl och bakpulver i en liten bunke. mosa bananerna något. Hacka jordnötterna grovt. Tillsätt vetemjölblandningen, bananer, jordnötter och flytande maragrin. Rör så att allt precis blandar sig. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter i 200 grader.


9 december

jisses vilekn film det va! luftslottet som sprängdes:) helt tragiskt bara att det inte finns FLER filmer. nu är det ju liksom SLUT.. menmen, har böckerna att se framemot till sommaren. tänker att jag kan läsa dem då för att filmerna borde ha förvunnit lite från minnet lagom tills dess.

idag har det varit en snabb sväng av pluggdejt här hemma. hej vad det går! har för första gången i mitt liv gjort ett stapeldiagram i excel idag, inte helt illa;) bra med övning för nästa vecka smäller det på allvar! ska gå ut med vår enkät till klasserna på måndag, tisdag och onsdag. sedan är det sammanställning järnet som gäller!!

o ikväll blir det pyssel hos syster yster med kristin. en riktig lyxvecka blir det för imorgon är det pyssel i haverdal på schemat, I like:) känns som att det var längesedan jag satt nu. o får dåligt samvete varje gång jag tänker på det där med pyssel nu, har inte ens skickat iväg mina julkort:( ajabaja fröken!!

nu blir det eftermiddagskaffe och lite statistikläsning. bakade nya muffins igår. med banan och jordnötter. riktigt riktigt goda! får ta o lägga upp receptet här.

8 december

hej vad det går med grupparbetet. men hoppsan hejsan vad tiden o dagarna gick fort också, vart tar all tid vägen?.. känns som vi hade en bra tidsplan för arbetet men nu känns det lite knapert. men men, får försöka se det som positiv tidspress och inte negativ;)

pappa o e har precis varit här o fikat. o nu är det dags för mig att trampa in mot stan med helene. ikväll blir det bio med flickorna flinta och grabbarna grus. det blir den sista delen i stieg larsson triologin, luftslottet som sprängdes. håller tummarna på att den är lika bra som de andra två!


7 december

en dag o studiernas tecken. finally;)
idag har det blivit en heldag med vårt nya grupparbete. så nu har vi äntligen kommit igång och nu är det full fart framåt som gäller!!

ikväll blir det mer läsande och pluggande och alldeles strax är det dags att sätta igång med middagsracet:)

6 december

i söndags var jag på silversmide med Ås. riktigt roligt! fick gjort ett stelt armband från början till slut. känner mig ganska nöjd:) Ås har gått en liten "kurs" på åtta gånger i höstas och för mig var det första gången som jag provade. alltså fick Ås leka instruktör till lillan.. hihi;) men blev som sagt nöjd och nästa gång är redan inplanerad! ska vara lite mer förberedd då på vad jag vill göra och ska se till att beställa lite eget silver innan dess så jag slipper snylta från sis.

blev en heldag o "smedjan" och sedan på kvällen blev det plugg och en gospelkonsert i kyrkan. jisses vad det är mysigt:) riktigt stämmningsfullt. är en sådan mysig miljö i kyrkan och musiken är så himlans go!

O så var det ju andra advent också...



5 december

Varje år till jul gör vi en stor sats av vår traditionella kokkorv och i lördags var det dags för den stora korvdagen för i år. Hela dagen ägnade vi åt att blanda korvsmet o stoppa korv hemma hos mamma. en riktigt mysig tradition:) men shit pommes vad man luktar KORVKOK sen, haha;)
o eftersom vi nu ör färre personer som är med i tillverkningen än vad vi va förr så har vi också fått ändra arbetsuppgifter och stiga i graderna. i år fick jag till och med stoppa lite av korven. en plats som alltid farmor hade när vi var små. tänka sig va? hihi;)


              

     



Efter en dusch på kvällen var det dags för glögg och pysselkväll hemma hos Jessica. i kreativitetens fart skapades det tomtar, jag gjorde en ängel (kan ju inte vara som alla andra...) och så gjorde vi klassikern med nejlikor i en apelsin. o så höldes julstämmningen lite extra när vi körde julklappsleken också. tänk att man kan bli osm barn igen med hjälp av lite palet och överraskningar:) Skulle blivit utgång med men var så himmlans trött så tog mig hem när de andra åkte in till stan.



     


Röd



Jag lyckades:) även om det kanske inte var den roligaste bilden att förvandla. men bäst att börja med något enkelt så jag slipper bryta ihop över att det inte blir bra, hihi..


4 december

Efter att jag hade pluggat en stund igår och fått i mig en väldigt sen kvällsmat blev det en kvällsfika borta hos Helene. Är ett riktigt mysigt gäng! funderar starkt på att hänga med dem till Göteborg nästa helg. Då blir det så klart Jul på Liseberg och lite utgång.. :)

idag blir det en riktig slappedag. tänkte jag skulle ta tag i att fräscha upp min photoshop hjärna. så får vi se hur det kan gå?!
O ikväll är det ju premiär på På spåret. måste faktiskt se det, kan inte hjälpa det men tycker det är riktigt mysigt! ser fram emot att bara ha en dag för mig själv o göra allt i min egna lilla värld..

Glans


3 december

"jullov". tjohoo!! 

Den sista föreläsning för detta året är avklarad. nu är det "bara" projektarbetet kvar. men känner mig taggad, så ska nog bli bra! har varit o lånat litteratur inför det idag på bibblan och tänkte starta upp läsningen redan ikväll. blir som sagt manligt kroppsideal så ska nu läsa in mig på flreställningen av manlighet, "den skulpterade kroppen". boken är från 90-talet, så det blir alltså till att sätta sig in i samhällets konstruktion av könsroller och könsidentiteter på 90-talet.

kollade även på julkalendern i morse, och som sagt- jag tycker faktiskt inte att den är så pjåkig;) missade gårdagens avsnitt, men det är ju skönt när det bara är 15 minuters avsnitt, tar inte så lång tid att fatta. inte allt för mycket som hinner hända:)

nu blir det som sagt en stunds djupdykning i könsidentiteter!

Skoltajm

Nu är det dags för skolan och föreläsning. ska ha en introduktion för vårt komande projekt som ligger över jul. ska nog gå fint. jag, eme och anja som jobbar ihop fortfarande. och vi ska köra på samma ämne som vi jobbat med nu, manligt kroppsideal. så förhoppningsvis har vi mycket klart och har förberett oss på rätt sätt:)
ska inom våra ettor nu en sväng o prata om nollningen också. redan dags att börja planera och rösta fram vem vi ska lämna över våra roller till. känns som att det gått rekordsnabbt. undra om man någonsin kommer känna att man hänger med? haha;)

ha en bra dag!

2 december

snart dags för sängen. har precis diskat o avslutat kvällens glöggmingel. skinkan blev lyckad även idag o nu känner jag mig ganska nöjd på skinka för ett tag;) haha.. vet att jag bara säger det idag, kommer säkert ha ändrats till imorgon när jag ser den i kylen...

Blev att emelie käkade lite lunch här innan idag. hade gjort mat-tinas köttfärspaj, ååååh den är såå himlans god. så nu har jag bunkrat upp med massor av matlådor. sedan blev det en tur till Mimas scrapbooking. o tänka sig! jag lyckades vara i en pysselbutik utan att handla. bara eme som shoppade loss idag. känner mig riktigt duktig;)!

som sagt... dags för sängen!
god natt allihopa, sov så gott


En morgon promenix

Som på beställning började det bli kallt igår, den 1 december. Och idag är det riktigt härligt väder ute. strålande sol o 5 minusgrader:) like alot! passade på att ta en lång o härlig promenix i morse. nu är det snart dags att fixa lunch o sedan ladda om för kvällens glöggmys..






















1 december

DECEMBER! äntligen:) den första december hade jag lite glöggmingel här hemma med gänget från klassen. en riktigt lyckad kväll (enligt mig). hade lite glögg, pepparkakor och mögelost. så blev det lite julgodis och för första gången i mitt liv griljerade jag en julskinka. riktigt nöjd! okej- det kanske inte är så svårt, men först gången är alltid första gången..

dagen igår började riktigt bra, var klar himmel o hade en riktigt mysig morgonstund då jag bakade bröd och donade lite. precis vad jag gillar att göra på morgonen. dessutom fick jag tittat på julkalendern, superhjältejul. Faktiskt inte så illa som jag trodde!
sedan var det dags för seminarium där vi skulle redovisa ett grupparbete. gick väl lite si så där och är ganska förberedd på att vi kommer få komplettera. vi skulle göra en textanalys av en kvinnopolitisk nyckeltext. märks tydligt att vi allihopa är lite trötta på dessa kvinnor o all feminism;) haha.. men i det stora hela så finns det väldigt många intressanta texter om det och arbetet o kampen de gått igenom har varit nödvändiga. blir bara lite mycket att läsa 30hp om det på en gång o inte prata om något annat...
dessutom igår på eftermiddagen blev vi klara med vårt grupparbete som ska lämnas in på torsdag. hur skönt som helst! inte ofta det blir klart innan och att vi dessutom kände oss nöjda i gruppen.




       
bakardags. o skinkan precis innan det är dags för ugnen.


      
anja o eme hugger in på skinkan o "minglet" pågår för fullt!


Adventspyssel

Hela helgen gick mer eller mindre åt till jobb. I söndags eftermiddag var jag hemma hos eme på lunch efter jobbet. Hon hade gjort en kalasgod tonfiskpaj. Sedan begav vi oss in till stan för att gå på julskyltingen. Måste säg att jag blev väldigt besviken.. till en början fick vi faktiskt upp lite julstämning. Men så skulle det ju så klart börja regna! O all stämning liksom rann bort. Träffade lollo o fia en sväng men sedan var det snabbt snabbt hem.

För att återfå min julkänslor satte jag igång med att göra lite ljusfat. Gjorde det förra året o blev helnöjd. Bollarna är gjorda av tidningpapper som är invirade i mossa med röd ”ståltråd” och sedan dekorerar jag lite olika beroende på vad jag kan hitta för dekorationer. Mycket bra småplock hittar jag i blomsteraffärer o så tar jag ju självklart lite av scrapbookinggrejorna…



      


RSS 2.0