Himlen ler i vårens ljusa kvällar

Happy springtime! Idag är det dags, våren ska sjungas, grillas och brasas in:) "Vintern rasat ut bland våra fjällar..." It´s time!!

Först kallar bibblan ett par timmar på Andersson och Karlsson. Miljöombyte kan vara bra, vi hoppas starkt på detta. Ska ses vid tio, så får vi väl sitta till framåt tre-fyra tiden. Vi har ett mål, och det ska vi fixa. Ikväll blir det grille med Heléne, Sofie, Jonathan och Andreas. Känns som det var hundra år sedan vi sågs sist.. Blir mysigt! Sedan ska traditionsenligt valborgsfirande ske inne i stan med brasa i nissan, körsång och vårtal. Det är så det händer, det är så våren kommer. Finally!

Hade tänkt en bild på fina vitsippor här nu som jag och I plockade. men nej! Jag hittar inte min sladd till min stora kamera. Korvochkatastrof. Vart sjutton är den?

Laddad med energi

Nu är jag tillbaka på hemmaplan och moster-på-heltidshelgen är över. Hade en supermysig helg med hela familjen Kjellkvist. Helgen bjöd på afterwork mingel, fredagmys, barnkalas, shopping, lördagsmys, prommenad, middagar och mera shopping. Resultatet blev en härlig och stärkande helg!

Och så äntligen har Andersson och Karlsson kommit igång med skrivandet av B-uppsatsen. Inte långt, men väl så långt. Nu har liksom startskottet gått. Vet att vi fixar detta galant och på vägen kommer vi ha så underbart mysigt och roligt som bara vi kan:)

Nu ska jag snart bege mig till en föreläsning om utvärdering. Och i eftermiddag gäller det.. då påbörjas arbetet med mitt garnityr igen. Ikväll blir det belöning i form av pyssel hoppas jag.
Har för övrigt hängt upp mig på min dator som visar att det ska vara 12 grader och sol ute i Halmstad. Datorn har fel eller så ser jag fel. Det är grått, grått och lite limegrönt av de blad som börjat slå ut (underbart!) men ingen SOL?! Förvirrat, men man kan ju hoppas att den tittar fram i eftermiddag..

Moster på heltid

Sitter mest o väntar på att tiden ska gå.. Jag är SÅ redo att hoppa på tåget mot Stockholm. En helg med massa lek och bus:) Från och med nu klassas jag som moster på heltid! JIPPIE:) 

Gårdagens scrap..

Fick ju som sagt scrappat lite igår.. Här kommer en LO för visning. Den andra får ni vänta på;) Den ingår i tävlingen som komma skall på www.lektygochhantverk.blogg.se.. Så håll utkik! Kan meddela att det är till den jag använt min nya favvosar från thegirlspaperie:) Men i alla fall... Håll till godo!


Här har jag använt mig av gammla papper jag hade liggandes och mestadels dekorationer jag haft länge.. Men köpte nya gem av Tim Holz i måndags hos Pia. (Sitter ute på kanten till vänster...)  


Ett måste!

Hittade detta fiiiina fina saying på - jag tror min nya favvo plats.. haha. Hittade nya papper hos Pia i måndags som jag jobbade med igår. Och idag blev jag bara tvungen att gå in och söka om det fanns fler och mer av denna sort. Helt underbara the girls' paperie. www.thegirlspaperie.com Ni MÅSTE gå in o ta en (två) kik;)

Try and keep on trying until that which seems difficult becomes possible and that which seems only possible becomes habit and a real part of you...

               {D.F. Uchtdorf}


Motivationen på topp

Nu är veckan i full gång och lika så min motivation! Ikväll har jag pysslat med syster yster. Fick gjort två LOs:) Bilder får komma senare..
Igår gick jag och anja igenom artiklarna som vi skulle och imorgon är det dags för vår första handledartid. Har väl inte riktigt kommit igång med så mycket skrivande, men det finns många ideér och tankar. Har skrapat ihop en himlans massa frågor som ska ställas imorgon, så förhoppningsvis kommer vi vara HELT laddade för skrivningen efter morgondagens timma! Dessutom hade vi en väldigt inspirerande föreläsning idag om hur det är att genomföra hälsoprojekt med Margareta Ivarsson. En riktigt motiverande och inspirerande människa hela hon! Hon paratde mycket om kroppens utstråling, engagemang och hur det är att jobba som projektledare. 

Just nu är jag så laddad som jag kan bli för min helg som moster på heltid! Ska bli toppenmysigt:) Så nu blir det sängen, imorgon hoppas jag att jag får lite tvättat på morgonen..  

Bestämd

Sitter och funderar på om all människor verkligen har ETT uppdrag att slutfära. Är det liksom bestämt från början vad man ska göra, vad man kommer lyckas med? Finns det något speciellt som man passar bättre för än något annat? Jag tror det finns något sådant, litet eller stort. Alla fyller vi en funktion, en meningsfull plats som annars skulle gapat tom.
Medans jag försöker finurla ut vad det är som är mitt stora mission här i livet tänker jag reda upp och klara ut de uppdrag jag får på vägen- låt oss kalla dem för veckomissions. Denna veckan är B-uppsatsen närmare sin start än någonsin- det är denna veckan vi kommer gå från att "prata om" till att faktiskt börja skriva (hoppas jag).. Vi har under helgen tagit oss igenom en hög med vetenskapliga artiklar, både jag och Anja. De jag har läst har gett mig uppslag och ideér. Den nya veckan tänker jag ta med storm! Det finns ingen bitterhet och inga sura miner som kan stoppa mig! 
Dessutom kommer nästa helg bli en av de bättre:) Redan på torsdag sätter jag mig på tåget för att åka upp till Stockholm och Kjellkvistarna. Syrran och Henke skulle egentligen haft en weekend i London, men eftersom askan virrar vidare lär det inte bli någon resa för deras del... Tråkigt för dem, men jag är göad att jag får träffa guldgossarna ändå. Dessutom kommer det bli en lektion i simmning med I nästa söndag- kommer bli toppenroligt!
Just nu sitter jag och väntar på min Gullock som kommer förbi en sväng. I väntan har jag med mig en kopp te, just precis. Ett annat misson som påbörjats- jag ska än en gång försöka lära mig att dricka denna mysiga dryck. Wish me luck;)
Annars ikväll blir det Wallander på tv4 och en fokuserad uppladdning för kommande vecka. INGET KAN STOPPA MIG NU!

Och lite till...

Efter dagens sökning efter artiklar på bibblan känner sig Andersson och Karlsson mer nöjda. Hoppt har liksom lite tänts igen efter att det varit ganska släkt... Men nu så! Har delat upp artiklarna, så denna helgen är det läsning som gäller. Ska dessutom jobba imorgon på fabriken så får bli en "duktighelg";)

Som avslappaning passade jag på att pyssla en stund i eftermiddag. Kom inte så långt idag heller, men en LO blev det i alla fall. Alltid bättre än inget, eller hur? Fick dessutom (som planerat) användning av den nya ugglestämpeln "owl you need is love".

Alldeles strax ska jag ge mig iväg till bror på middag. Inte helt fel och bli bortbjuden- sånt gillas!






  
Nykomlingen i familjen och en bit av Pias fiina spets! Här valde jag att trä i ett brunt band i spetsen.


Pyssel

En ny solig och härlig dag! Underbart:) Tänkte jag skulle posta upp min LO från igår. OCH bilder på lite stämplar som bönade och bad om att få flytta hem till mig från Haverdal igår.. Kunde liksom inte motstå;) Dessutom hade Pia tagit hem de NYA Tesera Collins papperna, o dom landade igår. Såå himlans fina med res-tema. Motstod papperna igår (riktigt duktigt tycker jag). Men de nya stämplarna fick följa med hem! O naturligtvis kommer de få sällskap av sina papper också, så småningom;) hehe..






  
Stämpeln till vänster är från TC nya:)



Nya stämpeln från Carfty individuals


Ytterligare en ny, men minns inte vad företaget heter... Kan dock glädja er med att de båda (och många fler) finns hos Pia, www.lektygochhantverk.se


Ryck

Är precis hemkommen från en pysselkväll i Haverdal. Fick inte överdrivet mycket gjort idag, men blev en LO i alla fall. Får ta en bild imorgon och lägga ut!
Idag började dagen med en simmtur på Sannarp innan det var dags för seminarium i skolan. Artikeln vi skulle läsa handlade om kvinnor som behövde uppmuntran till fysisk aktivitet och var en utvärdering av ett projekt från Australien. Var en ganska gammal artikel, men väldigt bra och disskutera kring ändå. Efter en diskussion som spåret ur några gånger på två timmar fick jag kasta mig hem och trycka ner lite snabb lunch. (Bra grej det där med matlåda!) Sedan var det läge att ge sig in till stan för att prata med våra deltagare i HFAB-byråns projekt för långtidsarbetslösa. Planen är att vi ska främja deras fysiska aktvitet, eller låta dem prova på olika aktiviteter. Idag blev det en prommenad på/till Galgberget. Efter det var jag och Caroline väääldigt duktiga och gav oss in på uppdragt att springa trean. Precis när vi kommit varvet runt fick jag ett ryck och bestämde mig illa kvickt för att springa ett andra varv. Försökte lugna mig själva efter en bit att jag faktiskt skulle kunna gå om jag helt skulle kollapsa och inte orka. Meeeen! Tro det eller ej, jag kom minsann och dar runt igen:) Så idag har jag alltså lyckats med 6 km. Därefter blev det ett snabbt mellanmål innan det var dags för pyssel.

Nu satsar jag på sömn för hela slanten...  

Små lätta moln..

Idag var det artikelsökning som stod på schemat. Andersson och Karlsson lyckades inte så bra som vi skulle vilja dock.. Men fick fram en artikel så vi har tre.. Seven more to go, haha:P Har bokat tid med en bibliotikarie på fredag, får hoppas att det löser sig då! Vårt mål är att ha nått upp till vårt fulltal om en vecka, lagom tills jag åker till storstan. Helgen då det är dags för min tjänst som moster på heltdi för grabbarna grus:)

Hmm.. vet inte om det är så mycket mer som hänt just idag?! Blev minsann och dar ett besök på berget idag också:) Tillsammans med sis tog jag mig runt femman idag, fick bli gående, men var alldeles lagom. Sedan har det varit en massa artikelläsning- dags för seminarium imorgon plus förmiddagens läsning med Karlsson. Den läsningen blev dessutom ute i solen. Himlen såg riktigt fin ut när vi gick ut och laddade upp med dynor o grejor. Fem minuter senare var det någon (Halmstadvinden) som släpade fram en massa moln. Grr.. Men en stunds sol blev det i alla fall!

Nu ska mina ögon äntligen få blunda på heltid ett par timmar! Sov gott:)  

Fjäderlätta steg

Började dagen med en GRÖN smoothie. Gjord av kiwi, advocado, vaniljyoggi och en klick honung. Ja, ni läste rätt... Kiwi och advocado i en blandning. Men förvånansvärt gott. Var tvungen att testa detta recept när jag hittade det i en bok om nyttiga fetter som jag köpte från jultidningarna. Den ska helt klart ätas och göras om och om igen. (Alltså inte samma smootihe, men receptet ska klart upprepas!) Så alltså...

½ advocado
½ kiwi
ca 2 dl vaniljyoggi
½ msk honung (typ)
Och mixa ihop:)



Efter min otroligt rejäla frukost var det dags för mig och Karlsson att cykla i vårsolen till Kattegatt för att tillsammans med Hallands Idrottförbund genomföra en enkätsundersökning på elprogrammet. Frågorna var kring kost och kostvanor. Spännande. Jisses vad de dricker läsk och de måtte tametusan leva på baguetter och just LÄSK. Blä... 

Efter en god lunch på västergök blev det full fart mot skolan och eftermiddagens föreläsning om hälsoimplementeringar. Gillade dagens föreläsning måste jag säg. Efter dagens tidigare diskussioner med Rauni och inblandade lärare kunde jag faktiskt lätt koppla stora delar av teorin till verkligenhet. Sjukt bra! Så dagens "info" lär komma väl till pass i vårt skrivande. Imorgon är det för övrigt dags att genomföra ett ryck för att finna artiklar som kan vara användbara.

Efter föreläsning blev det en efterlängtad prommenad/fika dejt med Sofie. Dessutom tog vi chansen och utvecklade det hela till en träningsdejt. Det blev årets andra löprunda på berget. Jösses, va vi var duktiga! :) Måste också säg att det kändes över förväntan lätt idag. Väldigt mycket lättare än tänkt. Tror att jag skulle klarat ett varv till faktiskt. Men ska konsververa den känslan och lyckas plocka fram den till nästa runda... ;)
Nu håller jag på att fixa mat. Potatismos och falukorv, har längtat som tusan! Blir väääldigt sen middag- men va tusan! Jag hade liksom bestämt mig.  

John Blund

Nu är det snart dags för mig att nana kudden. Med riktigt gott samvete. Idag tog jag min första löprunda:) Dessutom gjorde jag ett besök på Nautilus innan på MLR passet. Mage, Lår och Rumpa- hela kittet fick sig en ordentlig genomkörare! Mjukstartade med trean på berget idag. Vill se lite vad mitt bakben tål. Men hej vad skönt det var, hoppas verkligen att benet håller med:P


Scrappat

Har minsann och dar fått scrappat lite också! En bild på min favvotjej med ett favvo saying;)
A grils little heart must be wide and deep to hold all the things that she likes to keep...
Allt material hittar ni hos www.lektygochhantverk.se!




Än klappar hjärtat med friska slag

Har tagit en paus i mitt bloggande. På gott och ont. Men mest på gott tror jag! Tentaveckan är förbi och pase för längesedan, en ny delkurs med B-uppsats har startat. Våren är äntligen här, till min stora lycka:) Passade därför på att skaffa mig en ny header.. Slängde ihop något fort.. dräför blev inte resultatet det bästa:P men snö och frost är iallafall borta!

B-uppsatsen ska skrivas ihop med Karlsson. Härligt! Ska ses nu om en stund och fortsätta vårt letande efter vetenskapliga artiklar att utgå ifrån. Tio stycken. Jisses, känns svårt men men... Skam den som ger sig! Hoppas bara att vi kommer igång med själva skrivandet snaaaart. Vi ska göra en projektdesign för att förbättra gymnasieungdomar inställning och attityder till kost. Blir en utmaning, men en rolig sådan! Dessutom har vi förmånen att samtidigt få vara med (på rirktigt) i ett liknande projekt tillsammans med Hallands idrottsförbund. JIPPIE!

Påskhelgen tillbringades uppe i Göteborg hos kusin Ann-Charlotte. Var en mysig och lugn helg, perfekt för mig. Skulle egentligen jobba men blev sjukskriven. Var hos läkaren veckan innan för att jag vaknade upp med huvudet i ett konstigt vacum. Alla ljud hördes dubbelt så högt och jag höll på att gå i bitar över kylskåpets surrande(!). Läkaren konstaterade att min trummhinna var inflammerad och trodde det berodde på stress. En typ av stresstinituss. BLÄ! Men fick ordinerat att trycka in fetvadd doppad i olivolja i öronen och vila så mycket som möjligt. Jo tjena... Men sagt och gjort. Pipet är för det mesta borta, men är på min vakt!

Denna helgen som gick tillbringades i Kalmar hos världens bästa Louise. Riktigt kul att ses! Var längesen vi sågs fast ändå, när vi ses känns det inte som denna sanna evigheten.. Fredagen tillbringades i soffan med mysmat, guacci och salsa med tonerna från Så ska det låta;) Lördagen innehöll shopping och en sjukt god lunch (tack vännen!) på stan. Hemma igen i ett slagas matkoma var det dags att rusta för en trevlig partysession. Tyvärr låg jag som utslagen igår.. Men tro mig. Det var något mer än bakfylla. Hela kroppen kändes febrig och mörbultad (okej mörbultandet kan vara efter gårdagens vin).. Men feber på bakfylla?! Nej, det var mer än en bakfylla. När jag äntligen lyckades släpa mig upp och lyckades trycka i mig en sen lunch tog vi oss en promenix i ett soligt Kalmar. Sedan var det dags för en tågfärd hemmåt Halmstad. En myspyshelg!








RSS 2.0