så var det dags igen

har inte haft blogg humör alls! så nu ska vi se om vi kan sammanfatta två veckor:P

på lördag är det dags för flytten, längtar så! och idag blir det en smygstart med mamsen. frå bli lite småplock i delar av garderoben som går idag. sedan på lördag så kommer snälla svågge med "sin" fina lastbil o med han kommer också övriga flyttsällskapet;) Tack för att ni hjälper mig (igen)! O ås, det kan nog bli en rensing i min garderob, o vem vet- kanske det vill flytta hem till holm? hihi

i övrigt de två senaste veckorna har vi börjat en ny tradition:) tordgaskävllarna tillbringas nu mer hos Mårten på storgatan där det lyssnas på kareoke- alltså- INTE sjungs (åtminstonde inte i någon mic)... haft varit två toppenkvällar o hoppas på en ny lyckad kväll på torsdag!


       

Anja o marie-louise, jag o eme, OJ vilken sång- ingen mic, emma o eme, och halmstads sångerska- Emma!


I övrigt så har även helgerna tillbringats hos mårten. jisses vilka veckor! men de har varit mycket trevliga;)

En scrapmässa i Göteborg har även hunnits med. En väldigt trevlig dag med massa NÖDVÄNDIGA och nyttiga fynd, hihi.. som plus på allt fick vi även sitta en heldag i lördags på slottan o pyssla. från nio på morgonen till nio på kvällen fanns det möjlighet för halmstads galna scrappare att umgås och bara pyssla järnet! underbart koncept! o vet ni vad? jag var inte värst;) kom vid tio på morgonen och gick hem vid sex.. inte så illa va? Efter det blev det taihfood i holm o en liten sleepover för att sedan hälsa på mejjanfabriken i söndags´. bleb till och med en mejjandag i måndags också- inte helt illa! 

I fredags var det LADIES NIGHT:) med folket från fabriken. fick en biljett av en tjej i torsdags så inget planera att jag skulle med men ojoj va kul det var! tänk vad alla kan förändras med litta vin i kroppen! en mycket givande och trevlig kväll. jag skulle vilja säga som så- mer vin åt mejjanfolket, haha!! 


     

tredje bilder innefattar världens bästa städteam!! väloljade grabbar med diverse städtillbehör:) 


Däremellan har jag pluggat (läs försökt) och det är det jag (ska) pysslar med nu också! men som sagt i eftermiddag går startskottet för flytten! Äntligen:)

 


Hur tänkte ni/du nu?

vilken effektiv dag jag hade igår! är riktigt stolt över mig själv:) dessvärre känns det som att jag lackar redan idag- attans! men än är inte dagen slut. någonstans ska jag väl lyckas finna motivation..?

fick ett fruktansvärt utbrott imorse då jag öppnade posten från igår. brev från CSN. först med glada nyheter om att vi får mer i bidrag och lån. men sedan det fruktansvärda. hur sjutton kunde de sänka fribeloppet? beloppet vi får tjäna på en termin! vill de inte att vi ska jobba oss upp till ett drägligt liv? nehe då, det är alltså meningen att vi ska leva på nudlar, ständigt svälta oss själva för att vi inte har råd att köpa riktig mat? grrr!! är så arg att det inte ens går att sätta ord på det! vill vi jobba är det väl upp till oss själva? så länge vi klarar av studierna så kanske det bara är positivt att jobba?! dessutom är det ju faktiskt så att ju mer vi jobbar desto mer skatt drar vi in och betalar till samhället- men nejnej. öka vårt bidrag och framförallt lånedelen så blir det säkert JÄTTE bra! Hur resonerade ni här? konstaterade att jag inte gillar folk med hästsvans o hål i örat som sitter i regeringen av manligt kön! en förklaring om tankesättet hade INTE varit helt fel!

usch, nu blev jag helt upprörd igen! ska försöka återhämta mig till en normal andning o sedan sätta mig och läsa om queer teori. något som åtminstonde är intressant o förhoppningsvis kan få över mig på andra tankar!


dags för en ny vecka

slappesöndag:)

har varit en lugn och skön dag idag som till största delen tillbringats på soffan med gott samvete. var ute på prommenix med eme vid lunch och sedan körde jag all in på soffan med tvkontrollen i högsta hugg.

kvällen igår var helt underbart rolig. fast det var en planerad utgång så kändes allt så spontant. hade liksom inga förväntningar på hur det skulle bli o det blev toppen:) började kvällen med jessica o divo här på middag och sen blev det fix o trix o sen iväg till eme på förfest innan besöket hos mårtensson, vår trogna vän! en lagom vild och rolig kväll. precis vad jag besöhvde. är helt laddad nu att ta tag i den nya veckan!


nu gäller det!

Dressed for success! o eme ber glaset att STÅ STILL!!

PARTY!

ikväll är det party som gäller:) sitter nu hos eme och just nu är det aqua som strömmar ut ut högtalarna!! blir ett vestämt besök hos Mårten ikväll- ett MÅSTE!!

luften känns lättare att andas inåt nu

kan stolt meddela att rensandet och sorterandet har börjat;) nu är det full fart frammåt, allt ska vara genomgånget och irodning till flytten. minsta lilla papper.. (kanske något jag söger idag men inte imorgon, haha) men känns bra, har gått igenom en hel del redan.

annars idag har det varit en lugn och bra dag. i morse var jag hos sjukgymnasten där vi tror att vi kan ha hittat mitt fel.. kan vara så att jag sitter fel, jag liksom krummar med ryggen.. och sedan stårlar smärtan ner i benet. men men, lättare att jobba med något som man vet vad det är eller vart det kommer ifrån! Efter det blev det en snabbstädning hemma o efter det kastade jag mig iväg till eme, käkade lunch och sedan förhörde jag henne på jämförande av politiska system. kommer faktiskt ihåg mer än vad jag trodde att jag skulle göra. alltså är det så att den där eländiga stasvetenskapen satt sig någonstans:) håller tummarna för dig imon eme. det är då det gäller för fjärde gången- nu kommer den att sitta!! 

Imorgon blir det faktiskt lite plugg på dagen. har äntligen fått mina böcker idag!

nu ska jag titta på sista stunden av idol och sedan blir det loppelådan!


Mamma


Mamma på hennes 60-års dag


Lykta



JAG SKA FLYTTA!

det blev lägenheten:) så nu flyttar jag till en helt nyrenoverad tvåa. kommer bli supermysigt. är på takvåningen så är en himlans massa snetak o så. men åååh vad det ska bli skönt o få ett enskilt rum som sovrum. helt perfekt! dessutom är renoveringen i full gång så jag får vara med o bestämma ganska mycket hur det ska se ut. Fick nycklar redan idag men flytten kommer ske tidigast i månadsskiftet. att jag fick nycklar idag är helt perfekt så att man kan gå dit o börja mäta o så nu innan!

seminariumet idag var inge bra alls.. vi hade som "uppgift" att fördjupa oss i tisdagens föreläsning i något ämne som vi sedan hittade i boken. sedan skulle vi ställa en fråga utifrån det o svara på den för de andra. men blev inte alls något diskussionssmeinarium. blev mer som en "frågeföreläsning". föreläsaren kan inte släppa frågan till oss o låta oss prata o disskutera vad vi tycker. himlans tråkigt, istället blir det alltså att vi sitter o lyssnar på hennes utläggningar som VÄLDIGT enkelt skenar iväg och komme rin på andra ämnen än vad det från början var tal om...

Nu ska jag i alla fall fortsätta att fördjupa mig i litteraturen och försöka börja på detta ämnets tentafråga (vi får en fråga i veckan som sedan ska lämnas in gemensamt vid delkursens slut). men ska ha en följd föreläsning i samma ämne i slutet av nästa vecka eller nästa vecka igen så därför komme rjagi nte kunna skriva hela frågan klart.. :( hade varit smidigt annars eftersom jag denna gången kommer flytta i samma veva som inlämningen är... vet att det kommer vara svårt att fokusera då.. :P


LBD- Lewy Body Demens

snart är det dags o ge sig iväg till skolan:)

igår var jag på en lägenhetsvisning. men usch är så kluven! var en jättefin, helt nyrenoverad tvåa. men så var det så jätte mycket snetak.. men ska se om jag kan få komma dit idag igen o kolla o se om jag mer kan se ut en möblering. för just nu är jag mer trött än någonsin på min lilla sockerbit till lägenhet, vill inte se mer av dessa väggar!

på kvällen igår var jag tillsammans med sis på ett föredrag om att vårda nära anhörig som är sjuk. var väldigt intressant, kände hon som pratade. Men var mest där för att min pappa har drabbats av LBD, Lewy Body Demens. Det är en blandning av parkinson och alzhimers. pappa är fortfarande väldigt ung och jobbar fortfarande och hans tillstånd är väldigt friskt ännu. men den känslan att veta att han kommer bli väldigt sjuk är inte rolig alls. Är det någon mer som är nära anhörig till någon sjuk?

Nu blir det som sagt skolan för min del. Seminarium sår på schemat o ska nog mest handla om feminism idag med en något förvirrad föreläsare så får se om man kan få ut något av dagen! ;)




Landalaros




en bild från mammas födelsedag


allt som måste göras jämt..

usch. hinner ju aldrig med vad jag vill. har en massa bilder som väntar på att bli uppladdade här. men kan någon ge mig två extra timmar? Idag är det bibblan som står på förmiddagsschemat. jag och eme ska förbereda oss inför morgondagens seminarium. sedan efter lunch ska jag faktiskt på en lägenhetsvisning:D en tvåa som ligger närma skolan. vet inte om jag vill bo där borta, trivs på min sida stan.. men men titta kan man ju alltid. dessutom behöver jag mer plats än vad jag har idag. håller på att go nuts in here!! efter visningen har jag ett coach möte på sience park för "starta-eget" kursen jag går. ska bli kul o se om jag kan komma någonvart med det idag!

Men som sagt, nu blir det bibblan:) o de där bilderna kommer så fort jag hittar två bonustiummar på gatan, hihi..


o vi åkte långt bort

idag gäller det! idag är det jag o eme som åker på äventyr. vi styr kosan mot ge-kås, (weeeeei!) hela denna långa färd ska vi färdas i sallskap av lasse o håkan. TJOHOO!

återkommer med shoppingarapport senare:) högst på listan står skidkläder inför den mysiga sälentripen över jul! send me some luck, nu gäller det!

weekend

tillbaka i stan igen;) Haft en underbar weekend med delar av la famila! I torsdags bar det av till Göteborg för att fira mammas stora dag med mammsen och sister ås. Blev en nostaligivandring i Landala där mamma växte upp. Åt en jättegod kondis lunch bestående av kalasgod bakad potatis med räkröra och en bakelse till efterrätt. måste ha varit den godaste chokladtårtabakelse jag någonsin ätit. så myskcet choklad, så mycket smak och så VÄLDANS god. Efter en vandring på gamla gator o berg begav vi oss ut till torlanda där det firades med bubbel- massa bubbel och sedan en trerätters middag på en resturang i stan. Mumma:) Kändes dock som jag fått i mig en HEL vitlök i bara min pastaportion då jag smakade vitlök hela fredagen. vill inte ens tänka på hur andra upplevde min lukt. eeeeeeiw!!

På fredagen begav vi oss till morfars föräldrahem mitt ute i skogen, i Hallinden- norr om Uddevalla. Blev en härlig och väldigt rejäl skogspromenad i ett par timmar. Gick o kollade gamla torp och kollade och upplevde en massa platser som jag minns från barnsben då vi tillbringade minst en vecka i dessa skogar varje sommar:D konstigt vad man minns knepiga saker och många småsaker och detaljer. lyckades även få ihop riktigt mycket svamp, trattkantareller (eme; läs kanarrällerr på riktigt).
Fredagen avslutades med en mexican dinner för första gången för morfars bror på 84 bast. det blev tacos med en riktigt förtjusning för nacho chipsen. en härlig lite gubbe måste jag säg! Får höra så mycket roliga historier och uttryck:) till exempel kan man åka in till Nordstan o titta på mörkhyade människor (uttryckt med ett annat ord) för de glänser så fint:P haha dirket efter säger han att "men så får man inte säga idag"! Nej precis..
Kom hem igår kväll/eftermiddag och måste säg att jag verkligen uppskattar tekniken och bekvämligheten som finns på 2000-talet. efter ett dygn med utedass och knappt rinnande vatten. Där är det friluftsliv som gäller och man står utanför huset och tvättar sig i bara ett par grader på morgonen. tjohoo!!

Idag blir det besök hos farmor och sedan step på nautilus:) Kommer bilder från helgen senare!

RSS 2.0