Mera snömys

Idag snöar det ännu mer- galet!! Men mysigt:) Dessutom blir det ännu mera stan idag. Sitter och väntar på Helene nu, så ska vi sälla in till stan. Men sedan bli det snabbt hem igen för att plugga mera och mera.. haha känns faktiskt som att det är lite roligt nu när jag har fattat lite:)

Imorgon är det dags för jobb på fabriken igen och sen kommer underbara Kristin och Tina på besök. JIPPIEE:D så på söndag är det ledig dag från fabriken. Imorgon är det mysmiddag och massa vin som står på kvällschemat. dessutom kan tänkas att det blir en vild utgång, haha...

Hörs och ses! Nu kommer Helene:)

Charm

Statistik pluggandet har börjat på allvar! Har tagit mig igenom två kapitel idag och NÄSTAN tillhörande arbetsuppgifter, inte illa alls! Dessutom har jag hunnit tvätta all min tvätt idag (lite igår) och städat lägenheten från topp till tå.

Vid lunch fick det bli en paus för en sväng på stan med gullock. Väldigt nice, men jisses vad det har snöat idag. Konstant fall HELA dagen. tror att det måste kommit närmare 1,5 dm. Helt otroligt!! Och tydligen skiljer jag mig från mängden av populationen- men jag tycker det är mysigt!! Allt har sin charm på något vis:) (okej- kanske inte statistik)

När jag kom hem från stan hade jag fått ett efterlängtat vägguttag i hallen utanför badrummet... att värma plattången på ett ställe sedan stänga av o rycka ut sladden för att springa till en spegel o platta snabbt som tusan är inte alls kul!! Så nu finally slipper jag irra rundor.

Nu blir det en sista sväng i boken och sedan blir det att knoppa i sängen. Nystädad lägenhet och nytvättade lakan:) Jippie!! Imorgon blir det andra föreläsningen i statistiken- försöker se det positivt och tagga allt vad jag kan...

Värsta dieten

O så har hela helgen gått och en halv vecka- igen!!
Helgen var toppen, åt flygande jakob hos Lollo i fredags-mums:) Sedan blev det den nya Wallander filmen, riktigt bra den också! Lördagen fick en perfekt start med en rejäl frukost bestående av omelett, bacon och en himlans massa kaffe- LIKE ALOT!! På eftermiddagen blev det en kall prommenix med Marie-louise. Sedan blev det att kasta sig iväg till Sofie för att käka pizza osen kom delar av gänget, resten mötte vi upp på B&B för en bowling match. Jisses vad kul det kan bli med lite vin o en timmas bowling. En hälrig kväll med massa fniss, vin och nattamat- helt spontant toppenkul!
Söndagen ägnades åt en tur till ge-kås med Helene, Sofie och Sofies mormor. Fick inhandlat vad jag "behövde" och mer därtill men ändå rätt nöjd med att lyckas hålla mig inom budgetramen- inte hellt illa! Blev en taklampa till mitt bord- precis vad jag skulle leta efter. Dessutom blev det fjärde säsongen av varuhuset, som jag har längtat o nu var det dags;) 

I måndags var den stora dagem kommen, då var det dags för döingen i munnen att få sig en omgång. En operation i käken (munnen) tillhör inte mina bästa hobbys och gärna inget jag vill göra om.. men nu är det gjort- för denna gången. Rotfyllde en framtand ovanifrån. Så just nu har jag en massa stygn under överläppen och ett mystiskt gummiband runt framtanden som jag dessvärre inte hittar "andra ändan" på. Känner bara gummibandet på insidan av tanden men kan inte känna eller se det på framsidan. Tänk om det sitter fast uppe i roten? Hemska tanke!! Tänkte att jag skulle ringa till sjukhuset idag och kolla upp det hela, om det är rätt liksom. Rätt så roligt med den här operationen med, jag bestämde mig för att ta en lugnande tablett innan operationen, ville slippa alla hemska ljud och tänkte att det kunde vara skönt att vara lite avtrubbad. Men nu är det konstaterat på riktigt- jag är FÖR pigg!! Inte ens en "dizzy pilla" får mig trött. Sköterskorna (som var två) som kom för att hämta mig och "leda" mig in till operationssalen bad mig resa mig väldigt långsamt och försiktigt. Tydligen skulle jag känna mig lite full och yr... NEHEDÅ!! inte jag inte... Så jag fick vackert vara vid fullt medvetande med ett skynke över ansiktet (med hål för munnen) under operationen. Ocj jag som lite såg frame mot att kunna sova en hel eftermiddag.. men jag lyckades iallafall sova lite, åkte med mamma hem och fick ligga och kurera mig och bli ordentligt ompysslad på soffan. Som tur var hade jag tagit med mig min lilla dvd box, så jag hann med ett par avsnitt:) I övrigt lever jag numer på vaniljyoghurt, soppa och orostat rostbröd med räkost. Fina grejor:)

Igår var det första föreläsningen om statistik. JO TJENA! Jag går inte alls ihop med formler, xbar och y hit och dit. Finner inget logiskt i detta som ska vara "så enkelt". Två föreläsningar kvar nu av statistiken, sedan är det meningen att det mesta ska sitta eller ha satt sig under veckan. Hejsan hoppsan att jag vet vad jag ska ägna mig åt den närmsta veckan! STATISTIK! Och idag tänker jag börja med släkten beskrivande statistik- eftersom statistiken så vackert delar upp sig i två släkten.. jojo, lite har man lärt sig;) haha...


Fredagsmys

Så äntligen var det helg och dags för fredagsmys:) Idag har jag suttit och pluggat, har lite kvar som ska göras innan jag tar paus för helgen. Skriver om forskningsprocessen, så än sålänge så hänger jag med och förstår vad vi håller på med:P, kanske därför det går så lätt att verkligen sätta sig och plugga osckå. Nästa vecka blir det andra bullar! Då är det dags för statistik, hoppas att jag är tillräckligt laddad så att jag kan fixa det. (Min plan är att börja tjuvläsa inför föreläsningen på söndag, får se hur det går med den planen)..

Ikväll blir det middag och film med Lollo och hennes Jessica, nice. Har utlovats lite vin under kvällen också, o sånt gillas! I övrigt händer det inte så mycket, skulle gått till kåren idag för att betala min kåravgift men tittade ut precis innan jag skulle gå och bestämmde mig för att det var varmare och bra mycket skönare att stanna på insidan, hihi:)

Blev förresten inte så mycket pysslat igår, attans! Men tänker att jag nog kan ta igen det i helgen, kom liksom aldrig riktigt på något bra projekt..

Trevlig helg på er!

Energiknippe

Har precis kommit hem från min andra föreläsning i b-kursen. Allt känns helt fantastiskt underbart! :) Så kul tt vara tillbaka, allt känns så inspirerande och taggande. Nu tänker jag köra FULLT race! Finns nog inget som kan stoppa mig just nu, jag är på topp!!

Igår var ett par tjejer här frånk lassen och kollade på handbollen, attans bananer att vi förlorade igen! Men vi hade i alla fall trevligt;)

Ikväll är det dessutom "terminsstart" för pysslet i Haverdal. Så efter en stunds pluggande nu blir det att välja projekt för kvällen och plocka fram lämpligt material för det i form av papper och dekorationer men framförallt kort!

Hoppas ni är lika mycket uppåt och fyllda med energi som jag:)

Kursstart

Igår var det dags för starten av vår nya kurs, folkhälsovetenskap 31-60 hp. Underbart! Känns toppen, och jag är full av energi! Har redan lyckats renskriva anteckningarna från föreläsningen och tagit mig igenom det mesta av litteraturen tillhörande föreläsningen två gånger.. (!) Okej, en av gångerna var på tåget i fredags påväg till Stockohlm. Tog med mig den boken jag hade till kusren och läste på vinst och förlust. Var en metodikbok, alltså en sådan bok osm är bra o ta sig igenom i vilket fall. Någon gång ska man väl ha tur också:P

På kvällen igår var det Handbollskväll hos Helene. Attans Sverige! Men ikväll är det nya tag;) Först blir det lite plugg nu och sedan möte på science park och ett möte med nollningen. Lyssnar för övrigt för fullt på soundtracket till Hairspary- bra pepp!!


Stockholm

Helgen i Stockholm var toppen:) Uppe tidigt som tusan på fredagen för att hinna med tåget. När övriga Sverige normalt sett vaknar får jag ett samtal till min telefon av världens gulligaste snart femåring som frågar om jag kunde hämta honom på dagis. Så klart att jag kunde! Sagt och gjort, hämtning och mellanmål. Sedan blev det Let's dance genrep med S. O shit att man redan är klassad som en fruktansvärt pinsam moster. Ja, precis- man är faktiskt VÄÄLDIGT pinsam om man klappar händerna när Rabi kommer in och ska dansa. Bara så ni vet;) Tänkte ju kanske att man istället kunde klappa lite extra när "idolen" gick in för o dansa, men nej- bättre att sitta stilla OCH tyst! hihi... dessutom är det ingen bra grej alls att försöka gå fram efter programmet och fråga efter autografer eller ett foto- helt fruktansvärt hemskt!!

Lördagen började med mysfrukost med båda grabbarna och mamsen. Sedan blev det det legobygge och en tur till stan, överlevde dock shoppingen! Just precis, jag shoppade alltså inget till mig själv- duktigt! Däremot blev det kalaspresenter till I som skulle firas med tacos och tårta på kvällen. Eftersom att lego nu är prio ett fick det bli Legopaket helt enkelt. Passade även på att höja läsning som aktivitet för båda grabbsen så det blev en varsinn bok också. Tänk vilken snäll moster man kan vara ibland, även om jag nu är klassad som pinsam för all framtid tror jag:P

Efter den lilla festen rusade jag o mamsen till tunnelbanan för att hinna med showen på china teatern- HAIRSPARY. Och om jag bara säger Rolf Lassgård som kvinna, jisses vilken syn, men också sjukt bra! Otroligt glad att jag har sett den:) Har ni chansen att se den så gör det, helt klart. Dessutom spelade Morgan Alling Lassgårds man. Ja jösses, vilken syn!

På söndagen var mitt stora mål Junibacken med I. Så himlans mysigt:) Synd bara att vi inte kunde åka sagotåget mer än en gång, jag har faktiskt inte lust att betala entrén en gång till för det. (Kanske fick en snålhetsstämpel i helgen också, haha) Men det gick fint att släta över eftersom I hade fått en peng med sig till fika. Problemet var bara att den låg i den inhängda overallen. Okejokej, moster har en sådan peng så länge som vi kan låna. I skyndar sig med årets bästa lösning- Ja, eller så tar vi din peng! Ja, vilken lösning va, vilket ekonomisnille!! ;)

Denna kulturella helg avslutade med lasangemiddag ute i bromma och sedan en tågresa hem till Halmstad. Tänk, nu har jag nog gjort alla mina kulturella saker för en bra tid framöver;) Kan inte minnas om jag någonsin varit så effektiv. Och ja- jag klassar junibacken som kultur, högst viktigt barnkultur! (och mosterlig)





Let's dance gänget..


     
Madicken, Emil i Lönneberga och Ronjas vårskrik
     
Nils Karlsson Pyssling, Karslosson på taket och Bröderna Lejonhjärta


Lillagubben


kanske skulle varit en snigel?

Så var redovisningen över o hela genus kursen är avklarad. Känns helt underbart! Nu är det äntligen dags att återgå till vårt huvudämne, folkähälsovetenskap:) Har ju varit borta från det ämnet ett jelt år eftersom vi också läst statsvetenskap..

Nu försker jag packa för Stockholmstrippen över helgen. Usch, va tråkigt det är att packa... menmen, ska spurta på nu o få det gjort, lika bra det. Åker redan vid fem imorgon på morgonen, så väskorna better be done tonight! Tänk... man kanske skulle varit snigel? Då måste det ju rimligtvis vara så att allt ingår på ryggen.. bär de på huset bör de ju också bära runt på alla andra saker (vad de nu har för grejor och livsdetaljer....)?
På dagen imorgon kan jag tro att det blir en sväng på stan. -O jag som har shoppingstopp:P men ska nog gå bra;) På eftermiddagen tror jag planen blir att gå på genrepet av Let's dance med Sebastian, kan ju vara lite intressant o se det lite mer live... O på lördagen kan jag tänka mig att mosterrollen praktiseras på fulltid och jag hoppas på en massa lek och bus! På lördagskväll kommer helgens egentliga höjdpunkt, då är det musikaldags! Det blir Hairspary musikalen. Längtar!! Och på söndag blir det hemfärd och sedan är de uppladdning för kursstarten på tisdag som gäller:)

Som sagt... packning var det!! (För jag blir nog ingen snigel över natten....)

Sushi verkstad

Idag gjorde jag egen sushi för första gången. jisses vad kul det var! Och riktigt riktigt gott blev det:) Trodde det skulle vara krångligt att få ihop rullarna men gick riktigt smidigt. Köpte ett kitt på maxi igår där det ingick en bambu matta för att underlätta just rullningen, perfa! Kan garantera att det var absolut inte sista gången jag gjorde det!  

O så äbtligen har vi skickat in vårt KLARA projektarbete:) Imorgon blir det till att öva öva öva inför redovisningen på torsdag. Satt innan och grejade med en powerpoint också, ska nog bli bra tror jag!
Nu blir det en sväng på spikmattan innan det är läggdags..


Så kom den dagen jag inte trodde fanns...

Shit pommes vilken start på dagen. Idag har det hänt- jag har ätit GRÖT till frukost. Jag som trodde att jag aldrig skulle få i mig gröt. Men så gick det visst!! Okej okej, jag ska erkänna... det var bara en halv portion o ja- jag lämnade någon sked... :P Men jag tänker som så att det är väl så barnen börjar också när de ska "lära" sig äta gröt? Eftersom jag aldrig gillat gröt så får jag ju liksom börja från början;) Så ja- det är okej att lämna och ja, det är okej att äta barnportion!

Idag blir det besök på banken o sen förberedelser inför redovisningen av projektarbetet på torsdag. Dessutom ska jag prova göra egen sushi. Något som jag inte har testat innan- tänk vilken dag va? En massa nya grejor;)

Hoppas ni får en bra dag!


Det är bara jobb o jobb...

Så var halva jobbhelgen avklarad, bara imorgon med! Har gått riktigt fort att jobba idag:)

Igår blev det ett besök hos lektygochhantverk i Haverdal. Alltid lika trevligt! Så nu har jag massa nytt material som bara ligger och väntar på att få bli pyssla med:) Får ta tag i det imorgon efter jobbet. Ska ta och göra något med alla mina snöbilder nu!

O igårkväll var det spelkväll hos Helene med När och Fjärran. Konstaterade ganska lätt att jag harr noll koll på geografi och är 0,01% allmänbildad. men vadå? Jag erkänner ju iallafall.. haha;) Och en sak är ju säker- (tror jag) det kan ju inte bli värre utan endast bli till det bättre. Så frågespel 2010 here I come!!

Har precis kommit hem från underbaraste Emma som fyller år imorgon. Där bjöds det vilt på mat, dricka och tilltugg. Attans banander att det var jobbehelg, kunde blivit en riktigt rolig kväll på stan... jaja- vad är väl en bal på slottet;)?

Nu blir det sängen och laddning inför morgondagens styrkepass i ilägg- TJOHOO!!! (För vad kan vara bättre än det?)

årets utmaning

Idag har det inte blivit mycket gjort här.. Är seg som sjutton o vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Känner mig totalt rastlös! Funderade ett tag på om jag skulle gått en vända i stan, men nej- är inte det minsta sugen.. kom dessutom på att jag ska utmana mig själv detta år o se hur länge jag kan hålla mig från shopping haha;) Hitintills har det ju gått toppen, dessutom hoppade jag över MQs rea, ovanligt för att vara mig, men kände inte något behov då (märkligt- jag vet)..

Gjorde ett försök till pyssel innan men har ingen motivation alls till det.. Hoppas att det kommer igång snart igen, trodde jag skulle få mycket gjort denna veckan, gick ut hårt med kort o LOs tidigare i veckan men kom inte längre.. Hade så gärna velat bli klar med alla USA bilder, menmen det får väl vänta. Två veckor kvar så sätter våra torsdagsträffar igång i alla fall:) O nu har vi ju dessutom dragit igång lite tävling på www.lektygochhantverk.blogg.se , så det var till den jag gjorde en inspirationsLO till tidigare i veckan. Kika gärna in där! ;)

Tog lite bilder igår på min prommenad. Riktigt mycket snö nu, vilket verkligen känns i benen när man går! Blev en sväng ner till Östra Stranden. 

 








Nytt år och nya möjligheter

Så äntligen var det nytt år! Året som gått har som vanligt rusat iväg, men känns ändå skönt med något nytt;) Har varit en bra och positiv start på det nya året. Har varit mycket ledig och faktiskt lyckats varva ner och är nu helt laddad för skolan. Grupparbetet närmar sig slutklämmen, då vi har sista inlämningen till vår handledare imorgon. Så ikväll kommer tjejerna hit så ska vi gå igenom vår färdiga text en sista gång. Sedan är det redovisning nästa vecka, på torsdagen. Sedan kan vi äntligen lägga detta bakom oss och lämna hela genus kursen. En kurs som såg fram mycket emot men tyvärr ganska snabbt blev besviken över. Men nu ör den som sagt slut och jag är laddad med många nya krafter för att ta tag i folkhälsovetenskap b- kursen.

Det nya året skålades in i Oskarström på Lollos fest. Var väldigt trevligt med mycket god mat. Jag har jobbat tidigare på dagen och lyckades inte med att vila på eftermiddagen så det blev en relativt tidigt hemgång för mig. Ganska skönt, speciellt dagen efter;) Då blev det långpromenad i ett vintrigt Halmstad.

Över nyår har stockholmarna varit nere. Väldigt roligt att träffa dem! Och jag fick äran att besöka badet med båda killarna, var och en för sig. Riktiga vattendjur båda två:)

Igår kom det sjukt mycket snö, snöade hela dagen utan att det kom en droppe regn! Helt fantastiskt för att vara Halmstad. La sig minst tio centimeter, så allt är så ljust, vitt och fint! Igårkväll blev det nen pulsarrunda med Niki i snön. Tog jättefina bilder som jag tänkte lägga upp.. men efter ett tag på prommenaden märkte jag att jag inte hade något minneskort i kameran:( Smart va? Bilderna sparades i kameran, men dessvärre hittar jag inte min sladd att föra över bilderna med, i vanliga fall sätter jag in minneskortet direkt i datorn.. Typiskt!!

Eftersom snön ligger kvar även idag, (helt fantastiskt!) så tänkte jag ge mig ut på en runda idag också. Ska se till att ta med mig kamera MED MINNESKORT idag, hihi...


RSS 2.0