Duracell

Snart dags för avfärd! Sitter och väntar på sis o svågge, idag blir det en trip till Helsingborg för att hejja fram svågge i en innebandytunering. Tanken är att det ska bli en sväng på IKEA också:)

Igår var det middag med gänget här hemma. Vi kom in på doping i OS och inom curling. Frågan var om det finns doping för curling? Kom på tanken att det var något som skulle öka kocentrationen ellernågot som skulle göra att de sopar superfort.. Helt spontant och skrattande slänger jag ur mig att jodå, de sväljer vå duracell batterier och trycker upp ett i rumpan- sen HEJ vad det går. Det bästa är nog att jag tydligen verkar trovärdig för någon;) haha... (Inga namn)

Nu är det dags att ta tag i det sista!!


Spår








Kallt



Fint



Äntligen

Idag har en ny delkurs dragit igång. Idag hade vi introduktionsföreläsning om epidemiologi, väldigt intressant även om det mesta var repitition från A-kursen. Kändes faktiskt väldigt behövligt ändå:S... Ikväll blir det träning på gymmet. Ja visst, helt rätt! Äntligen har jag skaffat mig ett nytt träningskort. Passade på att fixa ett kombinationskort vilket gör att jag får tillgång till tre gym i stan varav två har simning, like alot! Så ikväll blir det till att lägga upp ett prgram med en instruktör. Here we go, beach 2010;) haha..

Måndag

Hela stan är väl täckt med golddust!! Har kommit mer än en halv meter nu tror jag. O guess what? Det SNÖAR ÄNNU! Galet!!

Helgen har tillbringats på fabriken. Kom med nöd o näppe dit i lille sudden. Fick skotta mig loss i en och en halvtimma efter att kört fast natten till lördag. så mellan 23.30- 01 så SKOTTADE jag och HÖGG is. JIppie! Tack tack snälla granne som kom o hjälpe till- det hade inte gått annars! Så efter tre och en halv timmas sömn var det altså dags att ge sig ut och ta sig till fabriken. Sagt och gjort. Fick ligga i 40 km/h på motorvägen.. men fram kom vi! Sakta men säkert. Motorvägen ut till Kvibille har nog aldrig kännts så lång. Eftersom det snöade som tusan samtidigt var det väldigt svårt att se vart jag befann mig. men fick som tur var syn på lamporna över holm och visste att avfarten var nära. Alltså en tiumma till jobbet är nytt "långtidsrekord" ;), sådana ska man också har jag hört...
På söndags morgonen var det lite lättare att ta sig fram, framförallt snöade det inte vilket gav en avsevärt bättre sikt! Kom upp i hela 60 km/h. inte illa:P

Idag blir det tandläkarbesök och städning och plockning. Ska även bege mig till gymmet och förnya mitt kort:D ÄNTLIGEN!! Så måndag, ny vecka och en RIKTIG nystart! Jag är hel-laddad:)

Golddust

Tänk vad mycket golddust tingeling släpper ner över oss. -It's magic!!
Försöker se snön som golddust, tänker att det blir lättare och framförallt mer magiskt och spännande...

Tack tingeling;)

Alla hjärtans dag

Så var ännu en helg snart pasé.. shit pommes vad fort det går, speciellt när man inte vill att det ska gå fort. Borde ha full fokus på tentan på fredag, men känner mig helt slapp och ihålig. Ja, ihålig. Allt bara studsar runt inne i hjärnan och hittar nog inget fäste alls... uschofy!

Igår var det heldag med en massa pyssel. 30 pysseltokiga tjejer såg på Slottsjordsskolan för att pyssla en heldag, från nio på morgonen till åtta på kvällen. Jojo, jag är inte ensam om att vara tokig;) Lite kul att se när alla kommer, alla ser ut som om de vore på flykt med all packning haha... 
Har fått fram gamla foton av Isak och Sebastian, så fick ihop ett par LO:s med dem och ett par grattis kort. Lyckades också lägga upp en plan för framtida pysselprojekt men var samtidigt väldigt smart inför kommande veckan och lät bli att göra inköpen till dessa projekt eftersom jag nu bör lägga all min vakna tid mer eller mindre på statistik och forskningsprocesser. JIPPIE!!

Nu är det i alla fall snart dags att fixa mig lite, ikväll blir det en romantisk middag för sex;) Gänget ska ses hos Helené och inta en middag lagad av grabbarna. Spännande:) Så glad alla hjärtans dag! Hoppas ni får en mysig kväll.


En box med lycka

Fick ett ryck idag på förmiddagen när jag var påväg in till stan. Tyckte helt plötsligt att det var dags för årets första semla. Sagt (tänkt) och gjort! Ringde Sofie för att kolla om hon kunde ta en "pluggpaus" (mer startapluggamåstebaraförstpaus) visst, visst- nemas problemas. Tog mig till regnbågen efter mina ärenden och beställde två semlor med vanlijkräm (gillar faktiskt inte "orginalet"). När de var klara och expiditen räckte mig lådan sa hon "varsågod, en box med lycka". Jojo, visst! Vilken lycka- helt underbart goda!!

Nu sitter jag här och känner att jag ska göra mig förtjänt av boxen med lycka och plugga. Måste ta mig ur tillståndet startapluggamåstebaraförst... Hade dessutom tänkt hinna bort en sväng till pappa senare, Isakbus och Linda kommer med tåget ikväll och sla stanna hos pappa.

Hoppurtransnugällerdet! På med litta kaffe bara så ska det nog ordna sig;)


  


Vindruvor

Provade en strategi för att skippa chokladen idag. Dock inget tips från coachen från igår.. men testade att äta (kränga) vindruvor. Det blev inte lyckat! Fick i mig mer eller mindre tre fjärdedelar av ett paket vilket resulterade i en fruktansvärd känsla i magen. Eller så blev det lyckat... Fick inte i mig någon choklad, men hade inte tänkt att påförljden av det skulle vara magsmärta.. men men, shit happens;)


Sleepingbeauty

Idag har det minsann blivit en ny säng! Fick ett (planerat) ryck och åkte och köpte en säng. Har länge sagt att det är ett måste. Hela min säng är en stor grop, haha... men nu! Finally är det gjort:) Nu är det bara att vänta leveransen om fyra veckor! Tänk vilken sömn jag kommer få;)

I övrigt idaglyckades jag faktiskt föbereda mig inför ett seminaruim vi har på torsdag. Gäller att ligga på med plugget nu.. Imorgon är det heldag på skolan med föreläsningar och möte mellan 8.30 och 17.00. Bara att bita ihop o hålla gått mod. På onsdag är planen att tentaplugget ska dra igång på riktigt- jag tänker kämpa järnet!!

Söndag

Kvällen igår var toppen! Underbart kul att träffa alla igen. En konstig känsla uppstod till en början eftersom alla mer eller mindre efter max en halvtimma hade intagit sina "gamla roller". Otroligt kul att det faktiskt blir så. Hade nog inte alls räknat med det... :P Summa sumarum blev det alltså en hellyckad kväll:)

När vi rensade bland farfars grejor igår hittade jag en rolig bok- God mat för klokt folk av Stefan Rössner. Började bläddra lite på skoj och fick upp en sida med "praktiska knep att bemästra chokladbegär"... Fantastiskt roliga knep- tror jag måste testa men kan nog säga redan nu att det inte funkar haha- been there done that;)

"Det hör till undantagen att kvinnor veckan före mens kan nöja sig med en halv choklaskaka. Många beskriver så tydligt att de äter till dess det är tomt i pralinasken. Det här är några knep man kan prova för att kontrollera sitt chokladintag.." Jojo, det börjar bra avsnittet eller hur? Men pralinask måste jag räkna bort från mig. Praliner för studenter? -nejnej, det måste klassas som lyxvara, haha. Här handlar det mer om 200 gr kakor...

Här kommer knepen i alla fall..
*Träna och lär in att en liten chokladbit faktiskt ger en lika stor kick som tio. (Hur skulle det gå till?)
*Försök att äta kvalitetschoklad. Många beskriver att en liten bit högkvalitativ choklad fyller munnen med lika mycket smakupplevelser som stora mängder av fet och enkel sort. (nejnej, detta stämmer inte.. o så var det den där kvalitetschokladen...)
* Träna att inte äta efter mängd. (Va?) Öva att uppleva njutningen genom att ta små bitar och tugga långsamt långsamt. Det ökar möjligheten att bibehålla kontrollen. (Förstår inte alls... Tugga långsamt? Jag måste ju få i mig den snabbt.. :P haha)
* Grunda med någonting före chokladutsvävningen. Bröd, ris, eller pasta ger en långsam sockerfrisättning i blodet som kan göra det lättare att stå emot chokladbegäret. (Jaha, jag äter ju jämt.. grunda? Ris och choklad?)
* Kom ihåg: På något sätt kom chokladen in i huset. (Flög?;)) Tvångsmatning och passiv ätning är hälsoproblem hos oss. Densom äter chokladen har i allmänhet börjat att falla för frestelsen redan i kiosken. (JA!)
- Ur, Rössner 1996 (Brombergs) God mat för klokt folk.

Jaja visst visst. Chokladbegär. Tror dock inte att stefan kan hjälp just mig. Kul om ni andra lyckas;) Nu blir det sängen med uppladdning för en energikrävande vecka! 

BF02b/a

Nu är det dags för återträffen- fem år sedan! Shit pommes vad kul det ska bli. Var i lokalen innan och dukade, trixade och fixade fint. Ballongerna är på plats, partyhattarna står och väntar och vinet är väl kylt! Here we go, snart dags för avfärd!!  

Laddad

Nu är jag på gång! fick nästan klart mitt theresa collins minialbum igår på pysslet i Haverdal. Bara lite pynt och extra dekorationer som ska komma på plats. Och självklart har jag redan nya ideér till nästa album. Tänkte jag skulle vara lite ego- göra ett album som blir bara om mig, hihi... känner att det är dags att börja dokumentera lite vad jag sysslar med i livet, haha... 

Idag måste jag verkligen försöka få lite (mycket) plugg gjort. Först nu bär det av hem till pappa och e. Ska fixa med deras foton på datorn.

I övrigt laddar jag som tusan för morgondagen. Återträff med gymnasieklasserna från BF. Shit- fem år sedan vi provade ut hattar och sjöng som galningar... Ska bli riktigt kul att ses igen!


Långtidsparkering



...



Sov gott

Så var helgen över och en ny vecka är i full gång.. Blev en halvdag på fabriken i lördags. Min älskade farfar somnade i lördags morse, så fick åka från jobbet och in till sjukhuset. Nu sover han lugnt och det finns ingen mer värk i hans kropp- nu har han det bra i farfar himlen.

Krisitin och Tina kom på eftermiddagen. Blev en mysig middag och en galen utgång:) Tack girls!! No more comments tror jag. Kan nämna "köpegagor med dopp".. Haha, taxichaffisarna måste få höra mycket MYCKET galet!!

Söndagen bestod av en tur till Eurostop och mest slapptid. Blev en fika hos mamma med kära kusin och sedan glodde jag igenom slutet av säsong fyra i Varuhuset. Jisses, vet inte hur jag ska kunna hålla mig från att kpa säsong fem. MEN- har lovat mig själv att jag MÅSTE vänta tills tentan är avklarad. Så får det bli!

Igår var vi minsann duktiga och tillbringade hela dagen på bibblan i stan. Plugga järnet! Känns bra o idag är det sista föreläsningen i statistik vilket enligt den planen som jag förstått ska vara mest repetition. Låt oss hoppas!! Kan vara så då att det blir greppbart. Önskar verkligen att det inte blir fler många långa ekvationer och formler. Jag känner mig nöjd som det är...

Nu blir det att ta tag i föreläsningsanteckningar för att påbörja en egen repetition sedan lite lunchfix innan föreläsningen vid 12.

RSS 2.0