inget stoppar oss nu

full fart framåt! kom upp i tid idag med, jippie! rätt bra att vara i rytm för i helgen blir det jobb. inte jätte kul annars när klockan ringer vid fem snåret.. :P

nu blir det seminarium på fömidagen och sedan grupparbete med flickorna heeeela eftermidagen. idag ska vi komma långt så det så;)

snaaaart dax o julpynta! ska bli toppen mysigt, vill nu vill nu!!

organiserar till tusen!

idag hände det. mina små blå vaknade av sig självt 06.05. vilken känsla, helt underbart! sov i holm i natt. kanske är så att jag behöver en viss dos av lantlig sömn, hihi;) igår blev det filmmys, the proposal, en riktigt riktigt rolig film. Absolut sevärd! till det dippades det hejdlöst med gurka och morötter, like alot:)

kom in till stan vid halv åtta tiden. o jisses! fick fart i kroppen direkt! på med lite kaffe och så störtade jag in i garderoben. alla organiserings tentakler var utfällda. blev så fint. herr nilsson (skrivaren) fick hjälpa mig med fina lappar till alla lådor om dess innehåll. enhetligt o fint, precis som det ska vara! så nu har jag bra mycket bättre koll på mina pinaler, har skaffat mig en översikt och fått nya ideér inför nästa organisering. nu är det att tänka stort, fram och ut med alla lådor- packa om ALLT. o RENSA. jag känner mig laddad. kommer bli det stora projektet efter jul! fick inhandlat organiseringsboxar idag med på maxi, så nu är alla mina verktyg o pinaler till det samlade i en fin box, med etikett såklart;) och alla syprytlar i en o en låda med sladdar.. ååå vad jag känner mig nöjd!

sedan har emelie varit här hela dagen. äntligen är hon frisk ifrån den troliga svininfluensa attacken:) skulle plugga järnet och fick en hel del gjort.. självklart hade vi ju mycket annat att diskutera som kanske inte så himmlans lätt kunde kategoriseras som plugg:P

ikväll har jag dessutom varit o hälsat på nautilus och utnyttjat mitt medlemskap som numer nästan gått över till ett stödmedlemskap... usch, måste bli skärpning! så idag fick jag simmat i 45 minuter. så himmlans skönt!

nu är det dags för en kvällsmacka och återgå till läsningen av kvinnorpolitiska nyckeltexter inför vår textanalys. helt redo- analysglasögonen är på;)

saker och ting förändras

solen försvann. o jag ändrade uppfattning om föreläsaren:) hade en riktigt givande föreläsning idag om brukstexteanalys. fick prova olika metoder på olika texter ur utbildningskatalogen för Halmstad Högskola. Lustigt vad man ser andra saker när man verkligen tänker efter och analyserar när man läser. saker som egentligen kanske uppfattas i en "vanlig" läsning men som försvinner fortare än fortast och utan någon närmre reflektion. Ikväll blir det att läsa in sig lite djupare och på fler metoder av bruktextanalys. Har aldrig innan tänkt på att det finns så många olika metoder att granska och analysera en text på. känns liksom lite spännande! därefter blir det läsning av kvinnopolitiska nyckeltexter som ska just analyseras. kvällen ger alltså mycket läsning, men för en gångs skull känns det liksom spännande och intressant! en givande dag:)

Hur har ni haft det?

Morgonstund Har Guld i Mun

Åhh vilken härlig morgon! solen skiner:) tänk att det kan göra sån skillnad! nu är det dags för sista kaffet o sen iväg på föreläsning. gillar inte alls vår föreläsare.. men idag ska jag nog kunna stå ut. har en del business att reda upp med denna donna;) haha


Kreativ måndag

o vart har denna dag tagit vägen?! var faktiskt duktig inatt o läste allt jag skulle och ändå kom jag upp i morse:) skönt när dagen startar med en nöjdhetskänsla!

nu i eftermiddag har vi suttit med grupparbetet. faktiskt kommit igång riktigt ordentligt och känns som att vi kan har en bra struktur på gång.
nu ska jag ta och avsluta mina pysselprojekt som jag påbörjade i förmiddags. kretiviteten bara flöder här nu, I like alot:) hittade lite inspiration i den senaste svenska scrapbooking tidningen på en annorlunda kortvikning. blev liksom som ett litet minialbum när det vecklades upp.. tänkte jag skulle göra ett varsitt till grabbarna grus. skickade med ett minialbum från i sommras på deras studsmatta med mamma i helgen o det blev riktigt uppskattat lät det som.
är inte riktigt klar ännu men har kommit en bi påväg här i alla fall... har haft dessa papper liggandes JÄTTE länge, redan innan korten fanns i min värld var papperna inköpta. o eftersom korten är ifrån augusti 2008 blir jag nästan rädd för mig själv:S hihi.. men jag har liksom sett denna kombination framför mig, and here it is! :D

(förstorade måtten från tidningen så att jag har använt mig av ett helt cardstock..)


       


 


nattuggla

så var denna helgen över. o tänka sig! jag sitter o pluggar nu, mitt i natten. förstår inte vad som hänt sedan jag flyttade. jag har blivit nattmänniska. inga tidiga, vakna o pigga morgontimmar här inte.. lite sorgligt nästan, haha.. får väl se om det kanske vänder.

endast en vecka kvar till advent. vet inte om jag ska skratta eller gråta. tiden bara rusar iväg.. första advent förra året flyttade jag typ till andra lägenheten, känns som igår ibland. o så kommer jag o tänka på mina tre pluggår. när jag började kändes det som en underbar evighet- o nu har hälften gått! scary:P

blev ingen prommenix igår med sofie o ingen konsert i kyrkan heller. vi blev helt enkelt för snåla, hade inte riktigt räknat med 100 kronor i inträde så vi hoppade det o gick hem till sofie o drack kaffe o började fixa för kvällen. blev tillslut att jag spontant åktemed ut till metropolen Påarp. idag förstår jag inte alls varför vi skulle dit. trodde inte att jag skulle känna mig som 15 år någonsin igen.. -men jag lyckades igår;)

dessutom var jag inne min sjukling eme igår. fick förse henne med lite filmer så hon har något att fördriva sin tid med. hann dessutom "kasta" ihop lite av min hemmagjorda hallontryffel till henne. choklad är ju faktiskt bra mot det mesta;) haha... passade dessutom på o pynta o pyssla en liten påse till..


      



Nu är jag snaaart klar med plugget för idag. har tagit mig igenom en guide för att skapa könsuppdelad statistik. nu blir det att ge sig på "på tal om kvinnor och män, lathund om jämställdhet".. upplyftande?! nja.. but let's go!!

Himlen är okyldigt blå

idag skiiiner solen o himlen är blå! helt underbart:) blir snart en prommis med sofie på prins bertils stig!
har fastnat i en bok av katarina janoouch, bedragaren. helt fantastisk! väldigt lättläst och enkel. inte mycket att hålla reda på utan bli ren avkoppling att läsa. I like alot!


En del av årets skörd

har suttit o gjort en hel del julkort det sista... o nu är jag snart klar med årets sista! både skönt o lite sorgligt. jag ser så mycket fram emot att göra dem o på något sätt så går det fort när jag väl sätter fart... :) insåg efter ett tag att det blev väääldigt mycket brunt i år!


              


      



pralintajm

God morgon! kom inte upp så tidigt idag heller, attans bananer!! meeeen kan meddela att chokladverkstaden har nu öppnat på fjädringsstigen:) idag blir det ett fåtal bitar hallontryffel o om det hinns med ska jag testa björnbär med vit choklad.

däremellan blir det metodik på högvarv och ikväll blir det ost o vinkväll med Emma, Caroline o Anja. riktigt mysigt! så ska hinna med en vända till maxi o inhandla litta mer cheese också.


               


babyface

kurslitterturen är hämtad! har dock inte blivit så mycket till djupdykning än.. o nu är det ju dags för kudden:S har varit på hudvårdstjohejsan med sis. mycket trevligt. kan nu meddela att mitt ansikten efter scrubbning och smörjning är lika lent som ett babyface, like alot:) tänk att man ska peela ansiktet två gånger i veckan.. kan erkänna att jag gör det aldrig. insåg idag hur skönt det är, så här ska det försökas med ändring vill jag lova. babyfacet ska bli mitt!

som sagt, sängen kallar. eller jag vill att han ska kalla. vet inte vad som hänt med mig det sista.. har ju alltid varit morgonmänniska. en skriv måste ha vänts någonstans. nu kan jag eneklt sitta upp till ett-två. men vill ju inte. vill ju upp o hoppa pigg som en lärka senast sju. imorgon hoppas jag! gäller bara att jag somnar nu som säkert är lättare sagt än gjort. men försöker man inte får man inte heller veta.. God Natt!!

jämngrå vinterdagar

en ny vecka har startat och äntligen är det dags för nya tag:) ska alldeles strax få hämta ut min nya kurslittertur. trodde inte att man kunde längta så, men den är välbehövlig därav en stark längtan misstänker jag! känns skönt att kommma utanför dörren en svängom o hämta lite luft. idag för fösta dagen har allt det gråa försvunnit o vi har fått se solen:)

i övrigt så har det blivit ganska mycket pyssel sista veckan. julkortstillverkningen går på högvarv samtidigt som jag naturligtvis har 88 andra prjekt upptill.. haha, som vanligt!
bäst av allt är att jag har införskaffat mig en ny kompis, Herr Nilsson, en skrivare. en duktig söt o fin manick. vi är riktiga kompisar vi! skriver ut riktigt fina o bra kort, därför har jag nu kommit igång med mina minialbums planer på riktigt. hej vad tankarna spinner iväg o som sagt finns det många projekt att slutföra:) skönt o veta att man har o göra!

påbörjade dessutom lite inscanning av gamla bilder härmodagen, var ju liksom tvungen att prova alla Herr Nilssons konster, hihi.. har hittat ett gulligt kort på mig o mammsen:)




som sagt, dags för hämtning av kurslittertur, sedan blir det en djupdykning inom kvalitativ forskningsmetod. finally! dessutom har vi flickor idag bestämt oss för att jobba med kroppideal i vårt lilla projekt. känns skönt att ha kommit igång, det ökar ju chanserna att slippa jobba så himmlans mycket över jul.


i kanten




på stranden




höstgrå




I'm done:)

äntligen är tentan klar! sparad o skickad till mejlen, så nu är det bara att trycka på print imon i skolan:) finally!!
blev en långprommis med eme idag, kändes väldigt skönt eftersom jag jobbat hela helgen o så fort jag kommit hem nästan suttit ed tentan. frisk luft är det bästa!! Efter det blev det en klippning i stan och sedan en riktig städning här hemma- allt tentasunk är utstädat:) pluggödlan tar nu paus, åtminstonde tills imorgon klockan nio. då är det dags för introföreläsning på nästa delkurs. ska börja disskutera och läsa om hagamannen, kan bli intressant! hoppas bara mina böcker tar det långa före det korta i postgången och ser till att komma denna veckan...  

Igår var det farsdag och det firade både i lördags och igår. i lördags fick pappa bjussa på min favvomiddag- fransk potatisgratäng och igår bjöd jag och åsa honom på New Shanghai. Bufén var kvar när vi kom så vi krängde allt vi kunde. knas att man alltid ska trycka i sig för mycket bara.. haha!

Ikväll blir det pannkakor och pyssel, äntligen! börjar bli lite knapert nu om jag ska hinna med alla julkort;)

pluggödla

en dag ska jag börja ett nytt liv, i mitt nya liv ska jag bli pluggödla. idag praktiserar jag i pluggödlevärlden. pluggödla


suseå choklad

har hittat en ny kompis idag:) som en ren slump stod de där o tittade lite fint och log mot mig. jag som hade gått till maxi för att handla något så roligt som tvättmedel o ett tvättställ. men så dääär precis mellan frysdiskarna o godiset kryper de framåt o hoppar av sig själva ner i min lilla rullekorg. Mmm så himlans goda sen då! en ren tygnd för mitt skafferi, en ny stammis;) kommer bli lika mycket stammis som vanligt ris o pasta tror jag. men måste helt eneklt göra irodning en riktigt fin plats för dem, de kan ju inte beblanda sig med det alldagliga!! hihi jag vet att jag är sjuk men dessa småbebispralinerna från suseå vart sååå underbara!! nästa gång blir det till att prova en ny smak, blir nog björnbär som lockar härnäst! dessutom är de små godingarna lokalproducerade i getinge utanför halmstad, bättre kan det ju inte bli:P


...

har varit en dag med fart, en dag med fullt schema! hade laddat för att gå upp tidigt imorse och ha e effektiv morgon. tyvärr blev det inte riktigt så, blev bara tidigt uppgång. menmen, finns fler tidiga morgonar;) förmiddagen och lunchen tillbringades i emes sällskap på bibblan sedan cyklade vi hem till eme och tittade en gång till på Brokeback Mountain filmen som vi ska analysera i vår tentafråga. kom en bra bit på vägen idag med själva recensionen men imon blir det hög koncentration på själva analysen med hjälp av teorier och annat spännande..

efter filmen fick jag kasta mig direkt iväg till min starta eget kurs för att planera vårt tjejevent i februari och sedan var det föreläsning av en kvinnlig företagare på kåren. bleb inte så utdraget som planerat så jag passade på att göra en storshopping på Maxi på vägen hem. VÄLDIGT välbehövligt kan jag säg eftersom jag det sista ägnat mig åt skåpsrensning inför flytten.. men nu är det helt fullt och menyn planerad för ett bra tag framåt:)

dags att ladda batterierna inför morgondagen! då blir det plugg och simmning på Nautilus. äntligen ska jag utnyttja mitt medlemskap;) det sista har jag mer varit en stödmedlem, haha.. men nu så!

nu är jag på plats!

o så var flytten klar:) jag är på plats i min nya mysiga lägenhet och är helnöjd. tänk vilken bra flytteam jag har- Tack för hjälpen!

Hr varit en fullspeckad helg. värmde upp för flytten i lördagsmorse med en prommenix med sis o lånehunden Epa. en härlig o frisk start. sen var det hem o lyfta lådor. upp, ner hämta låda, ner, springa upp, hämta låda. jaha så höll det på ett tag. sen vände det. ta låda upp, placera, ner, hämta låda, upp och placera. tur vi var många som sprang. o jag lovar(X-ifall..) ska inte med full mening flytta mer till tredje våningen utan trappa- inte på ett bra tag i alla fall. som sagt- jag är på plats o är helnöjd!



            
Så här ser det ut<3




sen blev det fix o iordningställande och sedan en förvandling till kvällen pumpkin utstyrsel. var en rolig halloweenkväll på raska kocken och stan!

igår blev det fika med min jessica Gullock o sen en tacokväll med eme. hjälp vad vi har längtat! fick ju passa på att inviga mitt fina kök då, hihi...

idag har det blivit fika med emilie i GT och sen en kaffe med Sofie. Jo tack, kaffe är gott;)

Nu är det snart dag för dokumentärserien om ge-kås. marie- ngt du måste se tror jag!! finns på kanal5.se..

RSS 2.0